Wednesday , November 30 2022

Primăria Suceava nu mai are teren pentru retrocedări, cererile sunt pentru aproximativ 600 de hectare

primaria SV 04


Primăria Suceava nu mai are terenuri pentru retrocedări, în condiţiile aplicării Legii 165/2013 pentru finalizarea procesului de restituire. Primarul Ion Lungu a precizat că cererile sunt pentru aproximativ 600 de hectare şi că foştii proprietari doresc despăgubiri în natură. 
Potrivit Legii 165/2013 pentru finalizarea procesului de restituire, în natură sau prin echivalent, a imobilelor preluate în mod abuziv în perioada regimului comunist, a fost constituită comisia locală. Primarul Sucevei a arătat că va fi făcută o inventariere a terenurilor existente şi vor fi centralizate toate terenurile solicitate de către foştii proprietari.
Primarul a susţinut însă că administraţia locală nu mai are teren pentru punere în posesie şi că singura soluţie este transferul de teren de la Agenţia Domeniilor Statului sau de la Staţiunea de Cercetări Agricole. Potrivit sursei citate, cererile sunt pentru aproximativ 600 de hectare, majoritatea terenurilor revendicate fiind în zona industrială a municipiului, iar mulţi dintre foştii proprietari – de regulă din cei care locuiesc în Burdujeni şi în Burdujeni – sat – doresc despăgubiri în natură, pe fostul amplasament sau într-o altă zonă. (D.P.)

Vezi si

Mănăstirea Teodoreni se va extinde începând cu anul viitor

Un nou corp de chilii va fi construit, cel mai probabil de anul viitor sau …