Wednesday , June 7 2023

Primăria Suceava intensifică acţiunile de executare silită a debitorilor

Lungu asfalt

 “Vom fi mult mai fermi. Vom merge pe teren. Mă voi implica personal în cazuri mai deosebite. Această strategie cu mersul pe teren, cu executarea silită la faţa locului, cu executarea prin popriri – acolo unde avem date de la bancă sau de la Casa de Pensii – în aşa fel încât să putem recupera cât mai mulţi bani pentru că avem o presiune foarte mare pe buget”, a declarat primarul Ion Lungu

Incepând din această săptămână, Primăria Suceava va pune mai mult accentul pe executările silite ale datornicilor în vederea recuperării debitelor la bugetul local. „Vom fi mult mai fermi. Vom merge pe teren. Mă voi implica personal în cazuri mai deosebite. Această strategie cu mersul pe teren, cu executarea silită la faţa locului, cu execvutarea prin popriri – acolo unde avem date de la bancă sau de la Casa de Pensii – în aşa fel încât să putem recupera cât mai mulţi bani pentru că avem o presiune foarte mare pe buget”, a declarat primarul Ion Lungu. El a precizat că sunt şi unele observaţii de la Curtea de Conturi care a semnalat că nu sunt sume mari încasate din amenzi, date cu ani de zile în urmă şi de aceea Primăria trebuie să facem eforturi tot mai mari pentru a le încasa.
Primarul Ion Lungu s-a ţinut de cuvânt şi a dublat nuimărul de angajaţi din compartimentul care se va ocupa de executări silite, de la începutul acestei luni. „Aşa cum am spus, am dublat numărul de persoane la compartimentul de executare silită. Au mai fost aduse zece persoane de la alte compartimente, preponderent jurişti sau oameni care au tangenţă cu partea economică. Incercăm ca să aducem mai mulţi bani de la populaţie şi de la agenţii economici”, a declarat primarul Ion Lungu.
Reamintim că Primăria Suceava are de încasat circa 49 de milioane de lei. Ion Lungu a precizat că este o sumă enorm de mare iar din păcate, jumătate din acedşti bani reprezintă datoriile la bugetul local pe care le au societăţilor aflate în insolvenţă şi în faliment. De aceea, se încasează sumele restante foarte greu. „Vreau ca acolo unde este posibil să încasăm cât mai mulţi bani, în aşa fel încât să putem asigura funcţionarea, din această toamnă, a Primăriei şi, după cum s-a văzut, ajutorul dat pentru Termica la plata gazului metan”, a declarat Ion Lungu. In acest sens, el a mai spus că numai pentru acest fapt Primăria a garantat la E.ON atât plata debitului de 2,7 milioane de lei, cât şi contravaloarea facturilor la gaz, până în jurul datei de 9 noiembrie când va fi dată în folosinţă noua centrală a oraşului, acestea fiind estimate la 2,3 milioane de lei. Mai sunt şi alte plăţi de făcut, cum ar fi cele la societatea de salubrizare stradală în vederea pregătirilor pentru iarnă cu stoc de material antiderapant. (Dan PRICOPE)

Vezi si

Ambulanța Suceava nu are furnizori de piese pentru Mercedesurile din dotare. 35 din 59 de utilitare au peste 10 ani de funcționare

Parcul auto al Serviciului de Ambulanță Județean Suceava este cât se poate de divers, cu …

One comment

  1. PRMARIA SUCEAVA VA FI ACTIONATA IN JUDECATA PT. CA A OPRIT APA CALDA DE LA LOCATARII CARE SUNT LA ZI CU TOATE PLATILE, PT. CA ESTE NEDREPT SI INUMAN …..
    PRIMARUL TREBUIA PANA ACUM SA DECLANSEZE PROCEDURILE DE EXECUTARE SILITA A DATORNICILOR .
    AVEA POSIBILITATEA SA REPARTIZEZE CATE UN SALARIT AL PRIMARIEI LA FIECARE DATORNIC SI S-AR FI RECUPERAT MARE PARTE DIN DEBITELE EXISTENTE!!!!!!!!!!!!!!!!