Friday , December 9 2022

Primăria Suceava a intrat în 2018 cu datorii de circa 29 de milioane de lei

Aproape o treime reprezintă restanţele către firma Diasil u sume semnificative sunt şi către Symmetrica, SUCT sau Autotehnorom, însă pe lista celor care au de încasat sume de bani de la Primărie pentru lucrări realizate, servicii prestate sau bunuri facturate se numără şi firme precum TPL, ACET sau instituţii ca ANRSC  

primaria sv

Datoriile din anul trecut grevează bugetul Primăriei Suceava pe acest an cu o sumă de circa 29 de milioane de lei. Volumul debitelor respective include şi arieratele, adică debite de peste 90 de zile vechime, cât şi datorii mai recente.

Cele mai mari debite pe care le are municipalitatea suceveană către diverse instituţii/societăţi comerciale sunt legate de partea de cheltuieli de funcţionare, reprezentând mai bine de două treimi. Pe partea de cheltuieli de dezvoltare, debitele din 2017 cu care municipalitatea suceveană intră în anul 2018 ar fi de circa 7,45 milioane de lei.

Sumele pe care municipalitatea le are de dat în contul unor facturi neachitate de anul trecut diferă de la câteva sute de lei la firme sau instituţii precum ANRSC la cele de ordinul milioanelor de lei, în top figurând societatea suceveană de salubrizare Diasil, care ar avea de recuperat peste opt ­mi­lioane de lei. Desigur, printre „creditorii” Primăriei municipiului se mai numără societatea de transport TPL, dar şi diverse firme de construcţii din Suceava, cum ar fi Symmetrica, SUCT sau Autotehnorom.

Practic, în felul acesta, bugetul şi aşa destul de fragil al municipalităţii în comparaţie cu cel de anul trecut va suporta şi plata unor datorii semnificative. De menţionat că, potrivit Anexei 8 (Sume alocate din impozitul pe venit şi din sume defalcate din TVA pentru echilibrarea bugetelor locale în 2018) din Legea bugetului de stat pentru anul în curs, municipiului Suceava îi revin 14,17 milioane de lei reprezentând sume defalcate din TVA pentru echilibrarea bugetelor locale, diminuate cu 1/2 din excedentul la data de 31.12.2016, la care se adaugă 56,8 milioane de lei, reprezentând Alocări directe din impozitul pe venit încasat. (D.P.)

Vezi si

Flutur: Sper ca în 2023 să putem trimite la finanțare tronsonul dintre Pașcani și Suceava al A7. Avem nevoie de această autostradă ca de aer

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur a mers, joi, personal în zona unde urmează a …

3 comments

  1. As vrea sa platesc taxele online…dar ghiseul.ro pt Primaria Suceava nu re disponibil…candva anul asta poate?

  2. PREA MARI SALARIILE DIN PRIMĂRIE!SINGURA INVESTITIE IN SALARIZAREA PERSONALULUI INEFICIENT!

  3. Poate ar trebui un audit aici , un control financiar profesionist la primaria Suceava (componenta comisiei de control si concluziile sa fie publice ) pentru ca se inregistreaza cu datorii mari si nu au facut nici o investitie importanta , doar carpeli si prafuri de politruci !!!!!