Friday , April 19 2024

Primăria Suceava a încasat în acest an din taxe locale cu peste un milion de euro mai mult față de primele trei luni ale lui 2023

Primăria Municipiului Suceava a încasat în primele trei luni ale acestui an cu peste un milion de euro mai mult decât a încasat din taxe și impozite locale în perioada similară a anului 2023.

Un anunț în acest sens a fost făcut de primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, în conferința de presă de miercuri, 3 aprilie.

El a precizat că până la 31 martie s-au putut acorda bonificații de 10% pentru cei care plăteau integral taxele și impozitele aferente anului în curs. De aceea a și prezentat un bilanț al încasărilor.

Conform edilului, încasările din taxe și impozite locale în primul trimestru al acestui an au fost cu 10,39% mai mari față de cele din perioada similară a anului trecut. „Un lucru important este acela că s-au înregistrat creșteri semnificative la plățile eletronice inclusiv cu cardul prin POS. Astfel, 26,78% din total încasări au fost în sistem electronic”, a precizat primarul Ion Lungu.

După cum a anunțat edilul, în primele trei luni ale anului în curs s-au încasat 5,956 de milioane de lei în plus adică în jur de 1,2 milioane euro. Potrivit primarului, creșterea mai mare s-a înregistrat la persoanele fizice, de 13,9% în timp ce la persoanele juridice creșterea a fost de 7,5%. (D.P.)

 

Vezi si

21 de elevi de la ”Hurmuzachi”, calificați la etapele naționale ale olimpiadelor școlare, de la aproape toate disciplinele din planurile-cadru

”Lotul olimpicilor naționali de la CNEH cuprinde, astfel, 21 de elevi calificați la 13 discipline …