Tuesday , December 6 2022

Primăria Liteni a început lucrările de asfaltare a opt kilometri de drumuri

Nouă sectoare de drum din Corni, Roșcani și Liteni vor beneficia de covor asfaltic în baza unui proiect în valoare de 11 milioane de lei, finanțat din fonduri europene. “Lucrările trebuie finalizate până la sfârșitul anului viitor. Este un termen în care se poate realiza această investiție”, a precizat primarul Tomiță Onisii.

Primăria Liteni a început lucrările de asfaltare a opt kilometri de drumuri, în baza unui proiect în valoare de 11 milioane de lei, finanțat prin Programul Operațional Regional (POR) – Axa 13.

Astfel, până la sfârșitul anului viitor, nouă sectoare de drum vor beneficia de covor asfaltic, mai exact străzile Lanul Gării, Viei, Tolocilor, Primăriei, Uzinei, Velniței și Terasei, toate din Liteni, Drumul Comunal din Corni (din Drumul Județean până la Casa Parohială) și Drumul Comunal din Roșcani (între cele două drumuri județene).

“Am amenajat prima dată drumul Lanul Gării, apoi am profilat la Corni, acum se lucrează la Roșcani și mai avem câteva drumuri în Liteni, pe care le vom lua pe rând. Lucrările trebuie finalizate până la sfârșitul anului viitor. Este un termen în care se poate realiza această investiție, unele lucrări putând fi efectuate și dacă vremea se răcește”, a spus primarul Tomiță Onisii.

În cadrul aceluiași proiect, “Măsuri integrate de regenerare a spațiilor publice urbane și de îmbunătățire a serviciilor educaționale și culturale în orașul Liteni”, se va construi o nouă clădire pentru Casa de Cultură, se va mansarda un corp al Liceului Tehnologic “Iorgu Vârnav Liteanu” și se vor amenaja două spații verzi.

Tomiță Onisii a menționat că acesta este cel mai mare proiect care se implementează în orașul Liteni. (D.C.)

Vezi si

De Moș Nicolae, Gheorghe Flutur a dus daruri unei tinere familii din Șcheia care are cvadrupleți

Marți, 6 decembrie, președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a vizitat familia Balan, o familie …