Sunday , January 29 2023

Primăria Liteni a asfaltat două tronsoane de drum în satele Corni și Roșcani

Aceștia sunt primii 2,5 kilometri de drum din cei 8 care vor fi realizați în baza unui proiect pe fonduri europene în valoare de 11 milioane de lei. Alte șapte străzi din orașul Liteni vor vedea covor asfaltic la primăvară

Primăria Liteni a reușit să asfalteze primii 2,5 kilometri de drum din cei 8 care vor fi realizați  în baza unui proiect în valoare de 11 milioane de lei, finanțat prin Programul Operațional Regional (POR) – Axa 13.

Astfel, înainte de căderea primelor ninsori a fost turnat primul strat de asfalt pe două tronsoane de drum din satele Roșcani și Corni.

“Constructorul, dirigintele de șantier și proiectantul au luat decizia de a asfalta aceste tronsoane, la care erau deja făcute terasamentele. Dacă erau lăsate peste iarnă, în primăvară ar fi trebuit să intre din nou pe ele cu lucrări pentru refacerea terasamentului. Asta ar fi însemnat alte cheltuieli”, a precizat primarul orașului Liteni, Tomiță Onisii.

În baza aceluiași proiect, vor mai beneficia de covor asfaltic alte șapte străzi din orașul Liteni, mai exact Lanul Gării, Viei, Tolocilor, Primăriei, Uzinei, Velniței și Terasei.

Cea de-a doua componentă a proiectului “Măsuri integrate de regenerare a spațiilor publice urbane și de îmbunătățire a serviciilor educaționale și culturale în orașul Liteni” prevede construcția unei Case de Cultură, reabilitarea și mansardarea Corpului B al  Liceului Tehnologic “Iorgu Vârnav Liteanu” și amenajarea a două spații verzi.

Acesta este cel mai mare proiect care se implementează în orașul Liteni, a menționat primarul Tomiță Onisii. (D.C.)

Vezi si

Un tânăr din Câmpulung și unul din Rădăuți, prinși în toiul nopții drogați la volan

În ultimele zile polițiștii au acționat pe drumurile publice, pentru prevenirea monitorizarea și fluidizarea traficului …