Friday , December 1 2023

Primăria Horodniceni, amendată de Garda de Mediu pentru arderea vegetației uscate de pe marginea unui drum comunal

Garda de Mediu Suceava s-a autosesizat cu privire la arderea de vegetație uscată pe o porțiune a drumului comunal 93E, în zona numită ”Hara”, pe teritoriul administrativ al comunei Horodniceni.

Comisarii de mediu au constatat că pe ambele părți ale drumului comunal în cauză, ”din dispoziția conducerii Primăriei comunei Horodniceni, cetățeni beneficiari ai ajutorului social conform Legii nr. 416/2001 au incendiat vegetația ierboasă uscată. Acest fapt contravine prevederilor OUG nr. 195/2005 privind protecția mediului, unde se prevede obligaţia proprietarilor şi deţinătorilor de terenuri, cu titlu sau fără titlu, de a nu arde miriştile, stuful, tufărişurile sau vegetaţia ierboasă, fără acceptul autorităţii competente pentru protecţia mediului şi fără informarea în prealabil a serviciilor publice comunitare pentru situaţii de urgenţă. Urmare a celor constatate, UAT Comuna Horodniceni a fost sancționată cu amendă contravențională în cuantum de 25.000 lei. Prin actele de control încheiate, s-au stabilit măsuri ferme de prevenire a situației menționate”, au transmis reprezentanții Gărzii de Mediu Suceava. (O. N.)

Vezi si

9.000 de persoane au participat la defilarea din centrul Sucevei. Polițiștii, prezenți la parada militară și în mijlocul sucevenilor de Ziua Națională

Peste 30 de polițiști suceveni au participat la măsurile de ordine și gestionarea traficului rutier …