Wednesday , June 7 2023

Primăria Frătăuții Vechi va amenaja un Centru de Colectare prin Aport Individual a deșeurilor care nu pot fi colectate în pubelele individuale

Investiția se ridică la 3,8 milioane de lei, bani obținuți prin PNRR. “Acest proiect va contribui semnificativ la protejarea mediului înconjurător, întrucât oamenii vor avea unde arunca toate deșeurile, indiferent de natura lor”, a explicat primarul Cristinel Dinu Antemie.

Primăria comunei Frătăuții Vechi va amenaja în localitate un Centru de Colectare prin Aport Voluntar (CAV).

Anunțul a fost făcut de către primarul Cristinel Dinu Antemie, care a precizat că investiția se ridică la peste 3,8 milioane de lei, bani alocați de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației prin Programul Național de Redresare și Reziliență.

Centrul va fi construit într-o zonă nelocuită, pe o suprafață de aproximativ 2.400 de metri pătrați, dintre care 1.800 de metri pătrați vor fi destinați platformei betonate, iar pe restul va fi amenajat un spațiu verde.

“Acest proiect va contribui semnificativ la protejarea mediului înconjurător, întrucât oamenii vor avea unde arunca toate deșeurile, indiferent de natura lor”, a explicat Cristinel Dinu Antemie.

Mai exact, este vorba de deșeurile care nu pot fi colectate acum în sistem door-to-door, în pubelele individuale, de către firmele de salubritate.

Astfel, la noul CAV din Frătăuții Vechi vor ajunge deșeurile voluminoase, deșeurile textile, deșeurile din lemn și mobilier, anvelopele uzate, deșeurile electrice, electronice și bateriile uzate, deșeurile de cadavre animale sau cele din construcții și demolări.Tot prin PNRR, în comuna Frătăuții Vechi sunt în derulare două investiții importante pentru comunitate, respectiv modernizarea și eficientizarea energetică a Căminului Cultural Măneuți și dotarea unităților școlare cu mobilier și aparatură de ultimă generație. (D.C.)

Vezi si

Ambulanța Suceava nu are furnizori de piese pentru Mercedesurile din dotare. 35 din 59 de utilitare au peste 10 ani de funcționare

Parcul auto al Serviciului de Ambulanță Județean Suceava este cât se poate de divers, cu …