Saturday , October 16 2021

Primăria Fălticeni preia baza nautică din localitate. Flutur: Astfel poate demara un proiect de anvergură, pentru o bază pe măsura performanțelor olimpicilor suceveni

Guvernul României a aprobat, recent, un proiect de hotărâre referitor la preluarea bazei de natație de la Fălticeni de către Primărie.

„Salut Hotărârea de Guvern prin care se aprobă transmiterea actualei baze nautice de la Fălticeni din domeniul public al statului și din administrarea Ministerului Tineretului și Sportului, în domeniul public al municipiului Fălticeni. Acest lucru va face posibilă demararea unui proiect de reabilitare și extindere a bazei sportive nautice, o investiție care va putea fi realizată astfel de Primăria Fălticeni cu sprijinul Consiliului Județean Suceava”, a spus președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur.

El a precizat că a avut discuții cu conducerea Primăriei iar că utilitățile necesare la respectivul obiectiv de investiții vor fi suportate de la bugetul Consiliului Județean (CJ) Suceava, cel puțin într-o primă etapă în condițiile în care se dorește ca acolo să fie modernizat și extins respectivul obiectiv de investiții de o manieră ambițioasă.

„Am avut deja discuții cu primarul municipiului Fălticeni, Cătălin Coman. În prima fază noi vom veni cu sprijin pentru realizarea utilităților. De asemenea, voi continua zilele acestea discuțiile la Ministerul Tineretului și Sportului și la Ministerul Finanțelor pentru susținerea ca la Fălticeni să aibă loc modernizarea precum și extinderea bazei. Ne propunem ca baza nautică de la Fălticeni să fie realizată printr-un proiect de anvergură cu dotări de ultimă generație, astfel încât să avem o bază pe măsura performanțelor obținute de sportivii noștri, recent olimpicii noștri. În prima ședință de Consiliu Judeţean voi veni cu o propunere pentru alocarea unei sume de bani care să poată fi folosită pentru demararea în cel mai scurt timp a lucrărilor la această bază sportivă”, a informat președintele CJ Suceava. (D.P.)

 

 

 

Vezi si

Creștere semnificativă a numărului sucevenilor care se vaccinează antiCovid

În cursul zilei de joi, 14 octombrie, 1.567 de suceveni s-au vaccinat împotriva Covid-19. Dintre aceștia, …