Thursday , August 18 2022

Primăria din Vicovu de Sus va investi peste 2,8 milioane de lei în amenajarea unui spațiu cu caracter recreativ

 “Sperăm să finalizăm acest spațiu până la sărbătorile de iarnă. Momentan, în zona centrală a orașului, nu există un astfel de spațiu și cred că va avea un impact neașteptat, raportat la faptul că 32% din populația Vicovului de Sus este reprezentată de tineri”, a explicat primarul Vasile Iliuț

Primăria orașului Vicovu de Sus se pregătește să investească peste 2,8 milioane de lei în amenajarea unui spațiu urban cu caracter recreativ.

Municipalitatea condusă de Vasile Iliuț a demarat deja procedura de achiziție, licitația urmând să aibă loc chiar astăzi, 30 iunie 2022.

“Sperăm să finalizăm acest spațiu până la sărbătorile de iarnă. Ne dorim să terminăm cât mai repede, mai ales că în cadrul acestui proiect este prevăzut un spațiu care să deservească patinoarul, iar pe timp de vară vrem să amenajăm un spațiu de joacă, cu mobilier modern, care să le fie de folos celor mici, dar și celor mari”, a precizat primarul Vasile Iliuț.

Finanțat cu bani de la bugetul local, noul spațiu de recreere din Vicovu de Sus va fi delimitat de un foișor pe latura sudică, o pergolă pe latura vestică, o pergolă cu jardinieră pe latura estică și o parcare pe latura nordică.

Primarul Vasile Iliuț a explicat necesitatea acestui proiect: “Până în acest moment, în zona centrală a orașului, nu a existat un astfel de spațiu. Avem un mic parc în fața primăriei care are câțiva copaci și câteva bănci, dar o zonă de recreere, o zonă pentru șah, chiar și pentru cei mai în vârstă, nu avem. Eu cred că va avea un impact neașteptat raportat la faptul că 32% din populația Vicovului de Sus este reprezentată de tineri.”

Pe viitor, edilul din Vicovu de Sus își dorește câte un spațiu de recreere în fiecare cartier al orașului. “Mai avem în vedere astfel de investiții, dar fiind vorba, în mare parte de investiții pe buget local, va trebui să mai așteptăm. Pe viitor, ne dorim ca în fiecare cartier din orașul nostru să apară astfel de zone de  petrecere timpului liber, zone mici, dar în care să se adune tinerii pentru socializare și alte activități”, a adăugat primarul Vasile Iliuț, care a intrat de curând în al doilea an de mandat în fruntea orașului Vicovu de Sus. (D.C.)

Vezi si

Canotoarea Ionela Cozmiuc va primi titlul de cetățean de onoare al Sucevei

Campioana europeană la canotaj Ionela Cozmiuc va deveni cetățean de onoare a municipiului Suceava. Primarul …