Saturday , April 13 2024

Primăria din Vicovu de Sus a început dotarea școlilor din oraș cu echipamente de ultimă generație

Tablele interactive au fost livrate primele și vor fi montate zilele acestea în sălile de clasă, a anunțat primarul Vasile Iliuț

Toate unitățile de învățământ din Vicovu de Sus vor fi dotate în acest an cu echipamente de ultimă generație, în baza unui proiect finanțat prin PNRR.

În număr de 65, tablele interactive au fost livrate primele și vor fi montate în sălile de clasă pe parcursul acestei săptămâni, profitând și de vacanța școlară, a anunțat primarul Vasile Iliuț.

“Iată că vorbele s-au transformat în fapte, iar toți elevii din Vicovu de Sus vor beneficia de utilarea sălilor de clasă la cel mai înalt tehnologic, la fel ca în orice școală din Occident. Vom ușura astfel atât munca elevilor, cât și a profesorilor care vor preda la aceste table interactive. Vom profita de aceste zile de vacanță și le vom monta în sălile de clasă. Urmează să aducem laptopurile și imprimantele iar în a doua parte a lunii martie să schimbăm și mobilierul existent. De asemenea până la finalul anului școlar, vor urma și alte surprize plăcute, atât pentru elevii de gimnaziu, cât și pentru preșcolari”, a precizat edilul orașului Vicovu de Sus.

În altă ordine de idei, Vasile Iliuț a adăugat că în această perioadă au început și lucrările de asfaltare și betonare a 18 kilometri de drumuri din oraș.

De altfel, 2024 se anunță un an plin de investiții în orașul Vicovu de Sus, mai multe proiecte în valoare de zeci de milioane de euro derulate până acum pe parcursul mandatului primarului Vasile Iliuț urmând să fie implementate în acest an. (D.C.)

Vezi si

Cursuri gratuite de educație financiară pentru Elevii Colegiului ”Alexandru cel Bun” Gura Humorului

Elevii Colegiului ”Alexandru cel Bun” Gura Humorului au participat, în perioada 28 martie-4 aprilie a.c., …