Saturday , April 13 2024

Primăria din Frătăuții Vechi va construi din fonduri proprii o nouă grădiniță în satul Măneuți

Investiția se ridică la aproximativ 3.000.000 de lei și va deservi cei 90 de preșcolari care învață acum într-un spațiu neadecvat din incinta Căminului Cultural din localitate

Primăria din Frătăuții Vechi se pregătește să investească în acest an, din fonduri proprii, suma de 3.000.000 de lei, pentru construcția unei grădinițe moderne în satul Măneuți.

Aflată în faza de planificare, fiind ales deja locul unde va fi amplasată construcția, noua unitate de învățământ va beneficia printre altele de cancelarie, spații de luat masa și spații de joacă la standardele anului 2024.

În acest moment, cei aproximativ 90 de preșcolari din Măneuți, învață, împărțiți în trei grupe, într-un spațiu neadecvat din incinta Căminului Cultural din sat.

Referitor la capitolul învățământ, primarul Cristinel Dinu Antemie a precizat că “am prins în bugetul pe anul 2024 decontarea navetei cadrelor didactice, precum și tichetele pentru grădiniță pentru copiii cu cerințe speciale. De asemenea, tot la acest capitol intră și o serie de investiții necesare în școlile și grădinițele din comună. Vorbim aici de construcția noii grădinițe de la Măneuți, de extinderea grădiniței de la Frătăuții Vechi, de dotarea tuturor unităților școlare cu mobilier, materiale didactice și echipamente digitale și de achiziționarea unei centrale termice noi la școala din Măneuți”.

Alte proiecte sunt în diferite faze de implementare în comuna Frătăuții Vechi.

Este vorba de extinderea rețelei de apă și canalizare, de modernizarea Căminului Cultural din Măneuți și de construcția unui Centru de Colectare prin Aport Individual a deșeurilor care nu pot fi colectate în pubelele individuale. (D.C.)

Vezi si

Cursuri gratuite de educație financiară pentru Elevii Colegiului ”Alexandru cel Bun” Gura Humorului

Elevii Colegiului ”Alexandru cel Bun” Gura Humorului au participat, în perioada 28 martie-4 aprilie a.c., …