Wednesday , December 7 2022

Primăria a scutit datornici de penalități în sumă de 293 mii lei ca să încaseze 676.000 lei restanțe de la aceștia

Primăria Suceava a încasat circa 676.000 de lei de la persoanele fizice și juridice restanțiere la bugetul local, după ce luna trecută Consiliul Local a aprobat scutirea de plata majorărilor și penalităților de întârziere. În acest fel, au fost anulate majorări și penalități însumând 293.500 de lei. Primarul Ion Lungu a declarat că banii au fost încasați de la 157 de persoane fizice și 16 agenți economici.  Primarul a adăugat că măsura privind ștergerea datoriilor accesorii este benefică atât pentru contribuabili, cât și pentru bugetul local. Scutirea de plata majorărilor și penalităților de întârziere se aplică în cazul contribuabililor care își achită toate obligațiile principale, inclusiv chirii, redevențe, amenzi, restante la 31 decembrie 2018, dar și toate obligațiile de plată principale restante aferente anului 2019. Municipalitatea suceveană avea de încasat creanțe în sumă de 60,6 milioane de lei din care debitele reprezentau 42,7 milioane, iar majorările de întârziere 16,7 milioane. Alte aproximativ 24 de milioane de lei reprezentau creanțe incerte, provenind de la societăți aflate în faliment sau insolvență. (D. PRICOPE)

 

Vezi si

Primăria Suceava va lua un credit pentru asfaltarea a 30 de străzi

Un credit de zece milioane de lei va fi accesat de Primăria Municipiului Suceava în …

One comment

  1. Cu alte cuvine, noi astia prostii de platim lunar, am face mai bine sa nu dam niciun ban, ca platim peste 10 ani, aceeasi suma, fara penalizari.
    Ce pile or fi avut astia de nu au fost executati silit de primarie? Sau poate mai corecta e intrebarea: Cat din cei 300.000 s-au dus si in a cui buzunar?