Thursday , February 9 2023

Primăria a început sancționarea celor care nu respectă normele de colectare selectivă a deșeurilor

Inspectorii Primăriei Suceava au dat avertismente la 41 de firme din oraș pentru „încălcări minore” ale reglementărilor privind colectarea selectivă a deșeurilor. „În momentul de față, au fost întocmite și înmânate, în diferite situații, agenților comerciali 41 de note de constatare/inspecție/avertismente pentru încălcări minore ale prevederilor HCL nr. 353/17.12.2015”, a spus viceprimarul Lucian Harșovschi.

El a explicat că cei de la Serviciul de Ecologizare verifică în teren dacă se colectează selectiv deșeurile și au aplicat deja o amendă de 2.500 de lei unei persoane juridice de pe raza municipiului Suceava, în urma sesizării făcute de către localnici cu privire la depunerea neconformă a deșeurilor.

„Menționez că în momentul în care abaterile sunt majore și se încalcă normele minime de bun-simț, se va aplica direct amendă, fără avertisment”, a mai spus Lucian Harșovschi. El a arătat că Primăria Municipiului Suceava desfășoară diverse acțiuni care au ca scop încurajarea colectării selective a deșeurilor, de la implementarea punctelor de colectare moderne până la acțiuni de informare și instruire/învățare a cetățenilor cu privire la buna desfășurare a acestui proces. „Vreau din tot sufletul să nu ne mai întâlnim cu astfel de cazuri! Sper și cred că toți cetățenii municipiului Suceava își doresc și militează pentru un oraș curat!”, a mai spus Lucian Harșovschi. (D.P.)

 

Vezi si

ISU Suceava: 10 incendii provocate de coșurile de fum necurățate sau neizolate în doar 24 de ore

Încă de la debutul sezonului rece, dar și pe toată perioada acestuia, Inspectoratul pentru Situații …