Tuesday , September 27 2022

Prima victorie după 14 etape – Rapidul câştigă pe terenul Farului şi iese din zona locurilor retrogradabile

Fotbal. Farul - Rapid (1) copy

Echipa suceveană s-a impus sâmbătă, cu scorul de 2-1, în fieful celor de la Farul Constanţa, într-un meci transmis în direct pe TVR 1 şi care a contat pentru etapa a XXI-a din cadrul Ligii a II-a u “ceferiştii” şi-au asigurat victoria încă din prima repriză, când au marcat de două ori prin Petrescu (‘14) şi Sumanariu (‘21). Constănţenii au redus din handicap în minutul 24, dintr-un penalty transformat de Chiţu (foto – dreapta) u cu un sfert de oră înainte de final, rapidiştii au mai avut un gol anulat pe motiv de offiside. “S-a văzut că putem juca cu totul altceva, când dăm de un teren bun. Am avut posesie, ne-am creat destule ocazie şi sper ca această victoriei să-i descătuşeze pe băieţi”, a declarat antrenorul sucevean Bogdan Tudoreanu u Alin Artimon a fost demis de pe banca Farului după eşecul cu Rapid. In urma acestei victorii, abia a patra în actuala ediţie de campionat, “ceferiştii” au urcat pe locul 11 în clasament, primul neretrogradabil

 

Paisprezece etape, aproape un întreg tur de campionat. Atât i-a luat echipei locale de fotbal Rapid Suceava pentru a reuşi a patra victorie în actualul sezon al Ligii a II-a. Gruparea “ceferistă” a spart ghinionul chiar într-o zi de 13, câştigând sâmbătă trei puncte imense în lupta pentru evitarea retrogradării, după ce s-a impus, în direct la postul naţional TVR 1, cu scorul de 2-1, pe terenul grupării Farul Constanţa.
Fotbal. Farul - Rapid (2) copyAflată cu sabia deasupra capului, echipa suceveană a făcut un presing extrem de avansat încă din debutul întâlnirii, iar defensiva constănţenilor a gafat repede, Rapidul reuşind să deschidă scorul în fieful ultimei clasate încă din minutul 14, când Doboş a centrat perfect din colţul careului, iar Petrescu, venit nemarcat din linia a doua, a înscris din prima, cu un şut plasat pe lângă portarul George Curcă. Faza s-a repetat şapte minute mai târziu, când acelaşi Doboş, revenit în garnitura “ceferiştilor” după o etapă de suspendare, a luat o acţiune pe cont propriu în banda dreaptă, a trecut în viteză de doi fundaşi adverşi, a centrat din nou ca la carte pe linia careului mic, iar Sumanariu a reluat ca la antrenamente pentru un nesperat 2-0 în favoarea rapidiştilor. Treziţi cu un avantaj de două goluri pe tabela de marcaj după doar jumătate de repriză, oaspeţii s-au relaxat prematur, fiind taxaţi de marinari în minutul 24, când Fl. Plămadă a comis henţ în interiorul suprafeţei de pedeapsă, centralul băcăuan a indicat fără ezitare penalty, iar Chiţu a înscris de pe punctul cu var de la 11 metri, în ciuda plonjonului lui Andrei Preda, care ghicise colţul. Aflată în faţa unui meci de totul sau nimic, gruparea constănţeană a forţat egalarea în minutul 35, dar Gogoaşă a fost la post şi a respins un şut expediat de acelaşi Chiţu şi oaspeţii intrau astfel la pauză în avantaj, scor 2-1.
Rapidiştii au ieşit de la vestiare decişi să scape de emoţiile victoriei, dar Sumanariu nu a nimerit ţintă cu o execuţie de efect de la 18 metri. Pe contre, Stoianof a trimis cu capul pe lângă poarta suceveană, la o lovitură liberă de pe partea stângă bătută de Ivanovici. “Ceferiştii” avea să introducă balonul în aţe în minutul 75, când Semeghin a executat o fază fixă din coltul careului, mingea la păcălit pe Curcă, dar cea de-a treia reuşită a oaspeţilor a fost anulată aiurea pe motiv de off-side la Sumanariu, mijlocaşul rapidiştilor influenţând faza în opinia centralului băcăuan. In ciuda golului anulat, echipa suceveană a rămas periculoasă în ofensivă, iar în ultimul sfert de oră a mai avut două şanse mari de a încheia socotelile pe malul mării. Nou-intratul Chiriac a trimis mai întâi peste poartă, în urma unei acţiuni personale pe partea dreaptă, iar mai apoi Negru s-a pripit şi a şutat defectuos de la circa 25 de metri. Rapidul n-a mai marcat, dar a ţinut mingea departe de propria poartă, câştigând în final cu scorul de 2-1, un rezultat prin care strânge al 11-lea punct în deplasare în actualul sezon şi părăseşte pentru moment zona locurilor retrogradabile.
Farul Constanţa: Curcă – Birău (’70 Băjan), Buzea, I. Popescu, Drugă (’46 Niţescu) – Săceanu, B. Nicola, Călinţaru, Ivanovici – Chiţu, Stoianof. Antrenor: Alin Artimon.
Rapid Suceava: Preda – Doboş, Fl. Plămadă, Morariu, Semeghin – Arotăriţei (’63 Chiriac), Sumanariu (’77 Pleniceanu), Velescu, Găldean, Petrescu – Caragea (’56 Negru). Antrenor: Bogdan Tudoreanu.
Tudoreanu consideră că rapidiştii au făcut la Constanţa cel mai bun joc din acest an
Antrenorul echipei sucevene, Bogdan Tudoreanu, a apreciat că victoria “ceferiştilor” la Constanţa a venit pe fondul celui mai bun joc făcut de Semeghin şi compania în acest an, dar a subliniat că punctele câştigate pe litoral n-au mare importanţă dacă nu sunt dublate cu o victorie în următorul meci de acasă, cel cu Dinamo II. “Am făcut un joc bun, în special în prima repriză, când am şi reuşit să marcăm repede cele două goluri. S-a văzut că putem juca cu tot altceva, când dăm de un teren bun. Am avut posesie, ne-am creat destule ocazie şi sper ca această victoriei să-i descătuşeze pe băieţi. Este clar însă că am bătut degeaba la Constanţa dacă nu reuşim să scoatem trei puncte şi din meciul de acasă cu Dinamo II”, a spus Tudoreanu.
clasament fotbalS-a lăsat cu demisii la Farul. Artimon îşi va rezilia contractul de antrenor.
Meciul de sâmbătă, pierdut în faţa celor de la Rapid Suceava, a fost şi ultimul pentru Alin Artimon în postura de antrenor al Farului, tehnicianul anunţând la conferinţa de presă de la final că şi-a încheiat raporturilor contractuale cu gruparea constănţeană. Artimon a ca-talogat în termeni duri evoluţia “marinarilor” în jocul de sâmbătă. “Un joc din păcate pierdut. Am început de la 0-2 un joc în care nu am reuşit absolut nimic. Execrabil, pe alocuri penibil. Nu suntem o echipă care să piardă cu Suceava, dar din păcate miza, presiunea, a influenţat decisiv calitatea jocului nostru. S-a văzut din avion teamă, frică. Atunci când te ascunzi să iei decizii, când joci doar pasele sigure, când ţi-e teamă se întâmplă ca astăzi (n.r. sâmbătă), eşti penibil în tot ceea ce faci. A ieşit un joc extrem de slab, de la cap la coadă, în care şi dacă ne-am creat ocazii, am făcut-o întâmplător, fără nici o consistenţă, fără nici o luciditate, fără să realizăm nimic din ceea ce ne-am propus. Din păcate, totul se rezumă la 0, pentru că asta am realizat”, a declarat Alin Artimon, la conferinţa de presă.
Rezultatele etapei a XXI-a:
Unirea Slobozia – CS Otopeni 0-1; Chindia Târgovişte – Delta Tulcea 1-1; Farul Constanţa – Rapid Suceava 1-2; CF Brăila – Sportul Studenţesc 7-0; CS Buftea – FC Botoşani 1-1; Săgeata Năvodari, Dinamo II şi Dunărea Galaţi au stat. In următoarea rundă, Rapid va primi sâmbătă, cu începere de la orele 11.00, pe stadionul Areni, vizita celor de la Dinamo II Bucureşti. (Dănuţ CHIDOVE}. Foto: liga2.ro)

Vezi si

LUNGU: Grădinița de la Colegiul ”Mihai Eminescu” va fi dată în funcțiune pe 1 decembrie 2022, iar cea din Ițcani, de la Școala 7, până pe 30 iunie 2023

După ce recent au fost date în funcțiune 2 grădinițe cu program prelungit pe fonduri …