Saturday , November 26 2022

Prima reacție a guvernatorului de Cernăuți după atacul cu rachete asupra regiunii: „Sunt pagube semnificative, critice, dar nu există victime”

Guvernatorul regiunii Cernăuți, Ruslan Zaparaniuc,  a transmis o declarație oficială după atacul cu rachete rusești de luni dimineață asupra infrastructurii critice a regiunii. El susține că pagubele sunt semnificative, însă, din fericire, nu există victime, 8 persoane suferind răni ușoare (tăieturi), pentru care nu au avut nevoie de îngrijiri.

O instalație de infrastructură energetică critică a fost avariată de o rachetă astăzi la 08:40. A avut loc un incendiu. Toate serviciile relevante s-au deplasat imediat la locul faptei.

Incendiul a fost localizat în prezent. 8 persoane au suferit răni ușoare (tăieturi), nu au nevoie de îngrijiri medicale.

„Pot spune că toate serviciile au funcționat coordonat și prompt. Specialiștii evaluează pagubele. Dar acum putem spune că consecințele unei astfel de lovituri sunt foarte tangibile pentru tot sistemul energetic al Ucrainei. Sunt la locul faptei acum, nu putem furniza încă alte informații cu privire la incendiu.

Din păcate, găsim pagube semnificative, aș spune critice. Totuși, viața și sănătatea oamenilor nu sunt amenințate de nimic. Nu există victime în rândul populației.

Rog pe toată lumea să nu neglijeze semnalele alarmei aeriene! Aveți grijă de voi!”, este mesajul transmis cu câteva minute în urmă de guvernatorul Ruslan Zaparaniuc. (D.P.)

Vezi si

Uniunea Națională a Barourilor din România a donat trei ambulanțe noi, complet utilate, către instituții spitalicești din Ucraina

La 25 noiembrie 2022, la sediul spitalului din localitatea Ciudei, Ucraina, a avut loc predarea …