Thursday , December 1 2022

Prima aeronavă TAROM a aterizat, ieri, la Suceava, după o pauză de doi ani

Cursele TAROM vor continua cu plecări din Bucureşti luni şi joi la 12.20, cu aterizare la 13.30 şi plecări de pe Aeroportul Stefan cel Mare către Capitală la orele 13.55, cu aterizare la 15.10. Primii pasageri care au coborât din avion au fost parlamentari din Suceava şi Botoşani dar şi preşedintele CJ Suceava, Ioan Cătălin Nechifor. Intre cei 27 de pasageri ai primei curse TAROM au fost şi câţiva copii

Ieri după amiază, la ora 13.30, conform programului anunţat, pe Aeroportul “Stefan cel Mare” Suceava a aterizat prima cursă  TAROM, aeronava având la bord oameni politici locali dar şi pasageri fără legături politice, chiar şi copii. A fost un moment de bucurie pe aeroportul sucevean proaspăt modernizat şi extins, pe lângă reprezentanţii mass-media venind la scara avionului şi cei din conducerea Aeroportului. Deşi dimineaţă, directorul Ioan Măriuţa spunea că nu are o listă din partea companiei TAROM cuprinzând pasagerii îmbarcaţi de la Bucureşti şi a dat asigurări că nu este vorba despre persoane cu notorietate, realitatea a dovedit contrariul. Din avion au coborât mai întâi senatorul  PSD Ovidiu Donţu, extrem de zâmbitor, urmat de senatorul aceleiaşi formaţiuni politice Neculai Bereanu. Senatoarea PNL Steliana Miron a urmat imediat, aducând după sine, cum este în trend, troller-ul. Deputatul ALDE Cezar Cioată, senatorul UNPR de Botoşani Serban Mihăilescu şi alte câteva figuri politice regionale au coborât din prima cursă TAROM ce a aterizat ieri după amiază pe aeroportul sucevean, iar din spatele lor a coborât din avion şi preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Ioan Cătălin Nechifor.
“Astăzi am mai făcut un pas important, mă bucur că a fost atât de plin avionul companiei TAROM. In condiţiile în care cursa s-a pus în vânzare de foarte scurtă vreme ea a fost ocupată destul de bine, atât pentru sosire, cât şi pentru plecare. Doresc pasagerilor pentru Bucureşti zbor plăcut, vremea a fost foarte în regulă, echipajul a fost excepţional, domnul comandant Alin Savu precum şi şefa de cabină, doamna Argentina Rădulescu ne-au oferit toată siguranţa şi priceperea lor pentru a ne aduce la Suceava cât mai repede. Un regret personal – aş fi vrut ca în acest avion să fie şi Victor Ponta, dar poate data viitoare”, a declarat preşedintele CJ Cătălin Nechifor.
El a mai spus că astăzi, directorul Aeroportului, “Ioan Măriuţa va fi la Bucureşti, la TAROM, unde va fi o întâlnire cu reprezentanţii aeroporturilor din Timişoara, Oradea şi Constanţa, o întâlnire cvadrilaterală pentru a identifica soluţia ca din vara anului viitor să operăm cu zboruri şi pe rute de la Suceava către Constanţa, Oradea şi Timişoara”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Suceava. “Sperăm să găsim înţelegere din partea companiei TAROM  pentru că în anii dinainte au mai existat curse de vară către litoral care s-au vândut foarte bine la momentul potrivit şi sunt convins că şi în acest moment va fi cerinţă. Munca noastră merge mai departe, mai avem foarte multe de făcut împreună şi sunt convins că ceea ce am reuşit până acum se vede”, a mai spus Cătălin Nechifor, care a ţinut să mulţumească încă odată directorului Ioan Măriuţa pentru  suportul pe care l-a acordat împreună cu echipa sa.
Primul zbor TAROM, după terminarea lucrărilor de modernizare a Aeroportului “Stefan cel Mare” de la Salcea, Suceava a adus 27 de pasageri într-o aeronavă ATR cu 40 de locuri, iar dinspre Suceava spre Bucureşti au plecat 20 de pasageri. De menţionat că fluxurile de intrare în aeroport sunt funcţionale, chiar jurnaliştii invitaţi trebuind să se supună procedurilor obligatorii de verificare a bagajelor ori a obiectelor metalice avute asupra lor.
Incepând de ieri, programul curselor TAROM pe ruta Bucureşti Suceava şi retur este deocamdată pentru  zilele de luni şi joi cu plecări din Bucureşti la 12.20 şi aterizare la Suceava la 13.30 şi cu decolare de pe aeroportul sucevean la 13.55 şi aterizare la Bucureşti la 15.10. De anul viitor, în luna martie, numărul curselor TAROM cu destinaţia Suceava va creşte, conform unui program făcut public chiar de companie. (Neculai ROSCA)

Vezi si

Peste 300 de polițiști suceveni acționează în perioada minivacanței de Sf. Andrei și 1 Decembrie

În perioada 30 noiembrie – 04 decembrie, polițiștii de ordine publică și rutieră din cadrul …