Monday , November 29 2021

Prim-procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuți, internat cu Covid 19. Colegii se plâng că DSP nu a făcut anchetă epidemiologică

Cristina Lăcrămioara Jaba susține că nu a avut contacți direcți la serviciu, drept urmare niciun angajat al Parchetului sau Judecătoriei nu a intrat în autoizolare la domiciliu. ”Pacienta a prezentat simptome și s-a testat pe data de 15 decembrie. Pe 15 decembrie au venit rezultatele și a fost diagnosticată pozitiv cu Covid 19, iar o zi mai târziu, pe 16 decembrie, inspectorii DSP au făcut anchetă epidemiologică. Pacienta a consemnat că a purtat mereu mască de protecție și nu are contacți direcți”, a explicat Gabriela Băncilă, purtător de cuvânt al DSP Suceava. Cristina Jaba este internată la spitalul sucevean și urmează tratament de specialitate

Mai mulți avocați din municipiul Rădăuți au sesizat redacția cotidianului ”Obiectiv” că reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Suceava nu au demarat o anchetă epidemiologică la Judecătoria Rădăuți, deși prim procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuți, Cristina Lăcrămioara Jaba, a fost diagnosticată pozitiv cu Covid 19, încă de de data de 15  decembrie. Ba mai mult, aceștia susțin că toți angajații care au intrat în contact cu aceasta, inclusiv colaboratorii direcți ai procurorului, s-au prezentat ieri la serviciu, deși legislația în vigoare prevede ca persoanele care au intrat în contact direct cu persoanele diagnosticate pozitiv cu Covid 19, să rămână în autoizolare la domiciliul pentru o perioadă de 14 zile.

De partea cealaltă, Direcția de Sănătate Publică susține că a desfășurat o anchetă epidemiologică, dar din declarațiile procurorului Cristina Lăcrămioara Jaba, reiese că aceasta nu a intrat cu nimeni în contact direct, a purtat mereu mască de protecție și a păstrat distanța socială, drept urmare niciun angajat de la Judecătoria Rădăuți nu ar trebuie să fie în autoizolare la domiciliu. ”Pacienta a prezentat simptome și s-a testat pe data de 15 decembrie. Pe 15 decembrie au venit rezultatele și a fost diagnosticată pozitiv cu Covid 19, iar o zi mai târziu, pe 16 decembrie, inspectorii DSP au făcut anchetă epidemiologică. Pacienta a consemnat că a purtat mereu mască de protecție și nu are contacți direcți”, a precizat Gabriela Băncilă, purtător de cuvânt în cadrul DSP Suceava.

În prezent, Cristina Lăcrămioara Jaba este internată la secția de Boli Infecțioase a Spitalului Județean și urmează tratament de specialitate. (C.R.)

Vezi si

Cod galben de viscol în zona de munte a județului Suceava, până marţi dimineaţa

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, luni, o atenţionare Cod galben de vânt puternic …