Friday , September 22 2023

Prezență „timidă” la Târgul de Crăciun din Suceava. Lungu speră să fie mai multă mișcare după aprinderea luminilor în Brad, iar certificatul verde să nu mai fie obligatoriu de la jumătatea lui decembrie

Vineri, 26 noiembrie, pe la orele amiezii a fost deschis Târgul de Crăciun amenajat într-un perimetru mai restrâns decât anii trecuți din centrul municipiului Suceava. Aceste căsuțe deschise pentru Târgul de Crăciun sunt „un început mai timid”, după cum a recunoscut primarul Ion Lungu care a spus că târgul va fi deschis până pe 15 ianuarie 2022.

După cum a fost anunțat în zilele precedente, deschiderea Târgului de Crăciun a fost condiționată de certificatul verde. Desigur că pentru a da un imbold acestui demers, la deschiderea Târgului de Crăciun au fost de față președintele Consiliului Județean, Gheorghe Flutur și a primarul Ion Lungu, alături de alte persoane publice din oraș, din administrația publică locală sau din alte instituții, vizitând căsuțele întreținându-se cu meșterii populari și comercianții.

„Foarte grea perioadă traversăm, însă eu doresc să nu se stingă becul cu sărbătorile pe care noi le-am pregătit de multă vreme și au devenit un brand … Brandul nostru Bucovina l-am apărat cât am putut și în pandemie. Nu multe evenimente s-au putut face”, a spus Gheorghe Flutur. El a spus că s-ar bucura ca și ministrul Turismului, Daniel Cadariu să vină zilele următoare la Târgul de Crăciun pentru a da un semnal de susținere față de meșterii populari și Asociația „Produs în Bucovina” pentru că „trebuie un pic ajutați să pornească și să nu lipsească în țară nicăieri”. Gheorghe Flutur a spus despre aceștia că în ultima perioadă le-a mers greu și știe asta întrucât a stat cu ei de vorbă și ar avea nevoie de ajutor. Pe de altă parte, președintele CJ Suceava a mai spus , referindu-se la Târgul de Crăciun din centrul orașului Suceava, că populația județului, ca de altfel și cea din restul țării fusese obișnuită cu evenimente mari la Suceava în perioada sărbătorilor de iarnă, ceea ce nu se mai face în acest context pandemic. „Totuși în limita posibilităților, respectând strict legea, încercăm să organizăm evenimente la foc mic pentru a nu încălca nici legislația să nu expunem oamenii, dar ni s-a părut că ar fi urât un centru al Sucevei pustiu să nu existe nimic din ce era acum doi trei ani în urmă legat de Crăciun”, a declarat Gheorghe Flutur.

Despre aceste „condiții speciale legate de coronavirus” a oferit câteva explicații și primarul Ion Lungu, recunoscând că au fost multe comentarii pe care le înțelege „până la un punct” și insistând că Târgul de Crăciun nu se poate organiza decât respectând regulile legate de pandemie vizavi de accesul cu certificatul verde. De asemenea, este de notat că și suprafața a fost redusă la numai 30% din perimetrul ocupat alte dăți de meșteșugari și comercianți. „În măsura în care lucrurile evoluează spre bine și mulțumim lui Dumnezeu că evoluează cumva spre bine pentru că am văzut că rata de incidență a mai scăzut, numărul deceselor a mai scăzut, sperăm ca la mijlocul lunii decembrie, pe noua stare de alertă să vină cu niște condiții mai blânde și atunci să nu mai fie necesar să stăm în acest perimetru închis sau să fie permisă accesul în Târgul de Crăciun numai cu certificatul verde. Până atunci astea sunt regulile și trebuie să le respectăm”, a spus Ion Lungu.

Referindu-se la dinamica mai semnificativ mai scăzută față de anii precedenți, primarul a spus că speră ca odată cu aprinderea – sâmbătă seara la ora 18:00 – a luminilor în Bradul de Crăciun să fie mai multă dinamică pe aici și târgul să fie mult mai vizitat, felicitând totodată pe cei care au venit și au expus produsele spre desfacere. (D.P.)

Vezi si

Zborurile din Suceava spre Israel au fost decalate pentru octombrie iar destinația va fi Tel Aviv, nu Haifa

Zborurile externe de la Suceava spre Israel nu mai sunt cu începere din luna septembrie, …

One comment

  1. Doamne ajută! Continui sa sper la vremurile de altădată!