Tuesday , July 23 2024

Prezență de 94,8% la proba la Matematică, din cadrul Evaluării Naționale 2024

Proba la Matematică din cadrul Evaluării Naționale 2024 a avut loc joi, 27 iunie a.c. Inspectoratul Școlar Județean Suceava a informat că au fost prezenți 6.176 din cei 6.514 candidați înscriși, numărul absenților fiind un pic mai mare decât la prima probă – 338, comparativ cu cei 323 de candidați care au absentat la proba la Limba și literatura română.

Subiectele și baremele de corectare sunt disponibile pe site-ul subiecte.edu.ro. La exercițiul 1 elevii au avut de rezolvat un calcul cu o adunare și o împărțire, la exercițiul 2 au avut de aflat suma cu care un produs este redus de la prețul inițial cu 20%, iar exercițiile 3 și 4 au fost cerințe legate de numere reale și mulțimi.

Subiectul al II-lea a fost compus cu primele trei exerciții legate de geometrie. La exercițiul 1 elevii au avut de calculat lungimea unui segment, la 2 și 3 să afle măsura unui unghi, la exercițiul 4 trebuiau să calculeze aria unui paralelogram, iar exercițiile 5 și 6 au fost tot de geometrie. La subiectul al III-lea elevii au avut de rezolvat exerciții prin care să determine numere întregi, exerciții cu funcții, dar și să determine distanța dintre două puncte.

Vineri are loc ultima probă din cadrul Evaluării Naționale, cea la Limba și literatura maternă.

Primele rezultate vor fi afișate miercuri, 3 iulie, până la ora 14:00. Contestațiile pot fi depuse la centrele de examen sau transmise prin mijloace electronice, în zilele de 3 iulie (în intervalul orar 16:00 – 19:00) și 4 iulie (în intervalul orar 8:00 – 12:00). Candidații care depun/transmit contestațiile completează, semnează și depun/transmit și o declarație-tip în care se menționează că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Documentele sunt semnate și de către părinții/reprezentanții legali ai candidaților minori. (O. NUȚU)

 

Vezi si

LUME, LUME… HAI LA TÂRG! Peste 100 de meșteri populari vor fi prezenți în weekend la Muzeul Satului Bucovinean 

Muzeul Național al Bucovinei organizează și în acest an manifestarea de tradiție LUME, LUME… HAI …