Wednesday , October 5 2022

Președintele Iohannis vine pe 3 mai în Bucovina pentru ”cunoașterea realităților locale și încurajarea autorităților”

Purtătorul de cuvânt al Administrației Prezidențiale a anunțat ieri oficial că președintele Klaus Iohannis va veni miercuri la Suceava, unde se va întâlni cu reprezentanți ai Clusterului Regional Inovativ de Bioeconomie Suceava-Botoșani, va participa la o dezbatere cu peste 300 de aleși locali din zonă și va vizita mănăstirile Dragomirna și Voroneț

iohannis


Așa cum OBIECTIV a anunțat ieri, în exclusivitate, președintele Klaus Iohannis se va afla miercuri într-o vizită în județul Suceava. Purtătorul de cuvânt al Administrației Prezidențiale, Mădălina Dobrovolschi, a detaliat ieri programul președintelui și a anunțat că șeful statului va veni pe 3 mai la Suceava ”pentru cunoașterea realităților locale și încurajarea autorităților”, ocazie cu care va vizita Aeroportul Internațional ”Stefan cel Mare” și mănăstirile Voroneț și Dragomirna, dar va avea și o serie de discuții cu autoritățile locale.
“Sunt trei locații unde se va afla președintele. Prima locație este o întâlnire, o vizită și o întâlnire cu reprezentanții Clusterului Regional Inovativ de Bioeconomie Suceava-Botoșani. Această întâlnire va avea loc la Aeroportul Internațional «Stefan cel Mare», unul dintre cele mai noi și moderne aeroporturi regionale. Este o discuție care are scopul de a sprijini inițiativa și de a stimula întreprinderile mici și mijlocii, producătorii din zona Suceava-Botoșani care activează în sectorul bioeconomiei, siguranței alimentare pentru populație și protecției mediului”, a anunțat ieri Mădălina Dobrovolschi.
Al doilea punct pe agenda președintelui în Bucovina va fi participarea la o dezbatere cu peste 300 de aleși locali din regiune, care se va centra pe ideea evidențierii problemelor cu care se confruntă autoritățile locale și identificarea soluțiilor pentru aceste probleme. Alte teme în cadrul dezbaterii, potrivit purtătorului de cuvânt al președintelui, vor fi reforma administrației publice locale, continuarea procesului de descentralizare a serviciilor publice, situația infrastructurii, a resurselor publice, punerea în valoare a potențialului agroturistic al zonei. Cel mai probabil, întâlnirea șefului statului cu aleșii locali va avea loc în sala cinematografului “Modern”.
”Președintele va vizita și două importante monumente istorice medievale din zonă. Este vorba despre mănăstirile Voroneț și Dragomirna. Președintele urmărește, prin acest demers, așa cum am precizat și atunci când v-am prezentat obiectivele vizitei, să sublinieze importanța restaurării și prezervării patrimoniului cultural al Bucovinei și să nu uităm de tradițiile comunității bucovinene, care, de asemenea, trebuie încurajate și păstrate”, a precizat Dobrovolschi.
“Nu e o noutate acest mod al președintelui de a comunica cu cetățenii. Vor exista și alte deplasări în țară ale domnului președinte”, a mai precizat purtătorul de cuvânt al Administrației Prezidențiale, Mădălina Dobrovolschi.
Conform informațiilor inițiale, prezentate de ziarul nostru în ediția de ieri, vizita președintelui Iohannis la Suceava ar fi trebuit să cuprindă și vizitarea Muzeului Bucovinei și a Cetății de Scaun, obiective neprezentate însă în declarația de presă de ieri de la Palatul Cotroceni. (O.S.)

Vezi si

TIR din Suceava, încărcat cu 24 de tone de vechituri și gunoaie din Suedia, oprit la intrarea în țară

Marți, 04 octombrie a.c., în jurul orei 14.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Petea, …

2 comments

  1. Ili draga, inteleg eforturile de pesedizare, dar bea sibtubo cafea – Illy ar fi o varianta – si apoi, documentandu-te, vei observa cu siguranta ca in ceea ce priveste contractul de finantare al proiectului de modernizare al Aeroportului nu s-a semnat de catre Nechifor, ci de Flutur. Adevarul e ca primul se milogea la Ponta sa-i dea ceea ce (n)i se cuvenea: banii pentru care altul muncise.

  2. Cand a venit Ponta la Suceava, Presedintele Cons. Jud. de atunci a obtinut investitia (fondurile) pt. Aeroportul Suceava si soseaua Suceava – Botosani , sa-l vedem acum pe Flutur daca obtine ceva de la Iohanis ……….