Președintele Consiliului Județean a inspectat lucrările efectuate în Bilca, la drumul județean și la alte obiective din comună, la o zi după ce a vizitat centura Rădăuților

reportersite
14 august 2020, 6:55

Drumul județean care face legătura din municipiul Rădăuți spre Vicovu de Sus, prin comuna Bilca, este modernizat pe o lungime de 22 de kilometri, iar potrivit lui Gheorghe Flutur, proiectul presupune turnarea a trei straturi de asfalt. Până în momentul de față s-a turnat un strat de asfalt și se lucrează la acostamentele drumului. La inelul de centură al Rădăuților stadiul lucrărilor este de 78%. “Ce este important e că, realiști fiind, până la sfârșitul acestui an centura municipiului Rădăuți va fi gata”, a declarat Gheorghe Flutur  

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a verificat stadiul lucrărilor de modernizare a drumului județean care face legătura din municipiul Rădăuți spre Vicovu de Sus, prin comuna Bilca. Inspecția a făcut-o împreună cu primarul comunei Bilca, Zaharie Rusu. Acest drum va fi mo­dernizat pe o lungime de 22 de kilometri iar potrivit lui Gheorghe Flutur proiectul presupune turnarea a trei straturi de asfalt. Până în momentul de față s-a turnat un strat de asfalt și se lucrează la acostamentele drumului,  iar Gheorghe Flutur a cerut constructorului remedierea unor lucrări din curbe, cu respectarea proiectului, prin lărgirea carosabilului în scopul creșterii securității în trafic. „Vreau să spun că primarul de aici a fost mai harnic, a luat-o înainte și are peste 15 kilometri de drumuri comunale și ulițe modernizate, fie din bani proprii, fie din fonduri europene. Bilca este o comună care a avut multe proiecte în ultimii ani, apă, canalizare și multe altele. De asemenea, este și căminul cultural care intră în linie dreaptă la modernizare”, a spus Gheorghe Flutur.

Vizita la Bilca a fost la o zi după cea făcută de șeful administrației județene sucevene pe inelul de centură al Rădăuților. Acolo, el a mulțumit constructorului pentru modul în care s-a implicat în acest proiect, iar la data de 12 august stadiul lucrărilor este de 78% din centură, pe podul peste Sucevița s-a turnat asfalt chiar pe 12 august. Proiectul rutei ocolitoare a municipiului Rădăuți presupune construcția a șapte poduri, două rampe și șapte sensuri giratorii iar din cei 16,5 kilometri ai centurii, până în prezent s-a turnat asfalt pe 8 kilometri. „Săptămânile viitoare mai au în program să mai toarne asfalt pe circa 3 – 3,5 kilometri. Ce este important e că, realiști fiind, până la sfârșitul acestui an, centura municipiului Rădăuți va fi gata. Este o centură inel, care costă circa 80 de milioane de lei, aproape 17 milioane de euro. Această centură trebuia să înceapă în 2012. Tot acest constructor câștigase atunci licitația. A început șase ani mai târziu. Nu vreau să comentez acum de ce. Important este că se face pentru că cei care câștigă sunt rădăuțenii. Este un inel în jurul Rădăuțiului. Şi aici toate localitățile din jur devin puncte de dezvoltare”, a declarat președintele CJ Suceava, în cursul zilei de miercuri, 12 august. El a adăugat că a ținut să fie prezent pe șantierul șoselei de centură a municipiului Rădăuți deoarece mai există anumite mici blocaje. „De exemplu e vorba de mutarea unor conducte. Cei care gestionează gazul metan. E vorba de ACET, cei care gestionează apa și canalul. Rolul nostru este să ne implicăm să grăbim lucrurile. Eu sunt bucuros de ce mi-a spus reprezentantul constructorului și constat un progres foarte mare de la ultima noastră vizită pe centura Rădăuțiului, care a ajuns la aproape 80%”, a declarat Gheorghe Flutur.

Pe de altă parte, joi, la Bilca, președintele CJ Suceava a subliniat faptul că pentru următorul mandat trebuie să se intre într-o nouă etapă în această zona a județului, pentru crearea de noi locuri de muncă pentru tineri. „Este foarte bine că am pus apă și canal, că ne străduim să aducem gazul metan pe un proiect european. Şi amintesc că este un miliard de euro pentru extinderea rețelei de gaze naturale și am discutat cu primarul de la Bilca acest lucru”, a declarat președintele CJ Suceava. (D.P.)

 

reportersite