Saturday , April 20 2024

Preşedintele CJ îi atrage atenţia şefului ISJ să nu mai vorbească despre desfiinţarea şcolilor

lazar humor sef la ISJa

  „Nu vine prefectul, nu vin eu ca să decid dacă o şcoală se închide sau nu. Dacă părinţii constată împreună cu Primăria că este mai bine să facă şcoală copiii în altă parte, pentru că sunt puţini sau nu au condiţii normale de învăţământ şi este mai bine să avem microbuze care să îi ducă pe copii din Bobeica, spre exemplu, la Izvoarele Sucevei este în regulă. Dacă nu, rămâne şcoala în continuare”, a spus Cătălin Nechifor

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Suceava, Cătălin Nechifor, este de părere că şeful Inspectoratului Scolar Judeţean (ISJ) Suceava, Gheorghe Lazăr, îşi va pierde funcţia dacă mai face declaraţii despre desfiinţarea unităţilor de învăţământ.
Ieri, în conferinţă de presă, şeful administraţiei judeţene sucevene a fost întrebat în ce măsură se potriveşte efortul de a aduce microbuze şcolare cu desfiinţarea şcolilor. „Cu domnul Lazăr o să am o discuţie punctuală pentru a-i explica despre ce este vorba în zona educaţiei”, a încercat Cătălin Nechifor să fie tranşant.
La insistenţele reporterilor prezenţi la conferinţă şi care i-au spus că este a doua oară când Gheorghe Lazăr vorbeşte despre desfiinţarea şcolilor, Cătălin Nechifor a replicat sec: „a treia oară nu mai apucă”. Cătălin Nechifor a evitat, iniţial, să continue discuţia spunând că sunt alte subiecte pe care vrea să le abordeze în conferinţă.
Ulterior, Cătălin Nechifor a ţinut să precizeze că din informaţiile pe care le are, prefectul nu a participat la şedinţa Colegiului Prefectural la care Gheorghe Lazăr a făcut referire la desfiinţarea a 84 de unităţi de învăţământ din cele peste 800 câte sunt în judeţ, într-un interval de doi până la şase ani. „Dacă era prefectul în sală îi putea explica foarte clar”, a declarat Cătălin Nechifor, adăugând că nu desfiinţarea şcolilor este politica Guvernului. Totuşi, preşedintele CJ Suceava a spus că a mai spus şi cu alte ocazii că eventuale desfiinţări de unităţi şcolare sunt la latitudinea primăriilor şi a comunităţilor locale. „Nu vine prefectul, nu vin eu ca să decid dacă o şcoală se închide sau nu”, a mai spus Cătălin Nechifor.
Pe de altă parte, faptul că şeful ISJ ştia de perspectivele desfiinţării a peste 10% din unităţile de învăţământ cu doi ani înainte de a se petrece acest lucru, arată că există o anumită planificare sau cel puţin prognozare în funcţie de datele trimise din teritoriu. „Noi facem eforturi pentru a asigura finanţare dezvoltării şcolilor din judeţul Suceava. Dacă părinţii constată împreună cu Primăria că este mai bine să facă şcoală copii în altă parte pentru că sunt puţini sau nu sunt dotate, nu au condiţii normale de învăţământ şi constată, la nivel local, că este şi mai bine să avem microbuze care să îi ducă pe copii din Bobeica, spre exemplu la Izvoarele Sucevei este în regulă. Dacă nu, rămâne şcoala în continuare”, a subliniat şeful administraţiei judeţene.
In replică, i s-a spus că şi cifra avansată de Gheorghe Lazăr nu este scoasă din burtă, ci este reală şi se bazează pe datele preluate de la nivel local. „Noi nu ştim acum cum va evolua populaţia. Din păcate noi nu ştim, din punct de vedere legal, oficial, câţi suntem în judeţul Suceava pentru că nu avem publicate rezultatele din 2011 ale Recensământului”, a conchis Cătălin Nechifor. (Dan PRICOPE)

Vezi si

Autoutilitară încărcată cu lemn fără acte, descoperită ca fiind sub sechestru cu ajutorul aplicației ”E-dac”

Folosind  aplicația E-Dac, polițiștii suceveni au reușit sâmbătă dimineață identificarea și imobilizarea un autoturism ce …

One comment

  1. De unde îi scoate ,de la naftalina…?Deschid rar gura …..și fără a fi documentați.Slabă team….se duce de râpă..