Sunday , August 14 2022

Preotul din satul Vârful Dealului a început o campanie umanitară pentru a ajuta opt suflete rămase fără un acoperiș deasupra capului

Oamenii din satul Vârful Dealului, comuna Pârteștii de Jos, mobilizați de către preotul paroh din sat, și-au propus să pună mână de la mână și să ajute o familie rămasă pe drumuri. Opt suflete au rămas sub cerul liber, după ce un incendiu le-a mistuit agoniseala de-o viață.

Alarma la 112 a fost dată luni dimineață, în jurul orelor 9.00 iar la sosirea echipajelor ardeau generalizat acoperișul casei de locuit și adăpostul de animale, cu pericol de propagare la construcțiile învecinate.

Au ars acoperișul casei de locuit și bunurile din interiorul locuinței pe o suprafață de aproximativ 100 de metri pătrați, adăpostul de animale pe o suprafață de aproximativ 80 de metri pătrați și o anexă gospodărească pe o suprafață de aproximativ 60 de metri pătrați, cu bunurile din interiorul acestora. În incendiu a pierit o bovină. Ambulanța trimisă la fața locului a preluat o femeie în vârstă de 62 de ani, cu arsuri la nivelul unui membru superior.

Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost efectul termic al curentului electric, generat de un cablu electric defect sau deteriorat.

”O familie formată din opt membri, patru adulți și patru copii, din parohia noastră, Vârful Dealului, a fost greu încercată. Locuința lor a fost afectată de un incendiu. Fac un apel la creștinii cu inimă mare să contribuie cât de puțin cu materiale de construcții sau bani, pentru a le construi o nouă casă cu cele necesare. Nădăjduim cu ajutorul vostru sa izbutim lucrarea cu binecuvântarea Domnului și până în toamnă să se poată muta.  Pentru cei ce pot sa ajute, pot dona în contul Prohiei Vîrful Dealului, RO57RNCB0234040144120001 . Contact preot paroh Purice Constantin 0758794638. Dumnezeu sa va binecuvinteze și să vă răsplătească!”, a transmis unul dintre inițiatorii acestei campanii de strângere de fonduri. (C.R.)

Vezi si

O fetiță de 9 ani a ajuns la spital, după ce o mașină s-a răsturnat la Dorna Arini

Vineri seara, în jurul orei 19.30, un autoturism s-a răsturnat în afara părții carosabile pe  …