Friday , September 30 2022

Preot scos cu poliţia din biserică pentru că era beat criţă

Preotul Marius Ionuţ Costîn, de la biserica Sfântul Nicolae, din satul Leucuşeşti, a fost scos din biserică de poliţişti după ce a fost găsit beat de mai multe ori de părintele Ioil, cel care a ctitorit biserica respectivă.  “L-am găsit beat şi a început să înjure,să vorbească urât şi am chemat Poliţia să-l scoată, pentru că eu singur nu pot să iau măsuri”, a spus părintele Ioil. In trecut, preotul Costîn a fost condamnat de Judecătoria Târgu Neamţ la trei luni de închisoare cu suspendare, pentru conducerea pe drumurile publice sub influenţa băuturilor alcoolice
 
preot scos din biserica de politisti [800x600]


Preotul bisericii “Sfântul Nicolae” din satul Leucuşeşti, Marius Ionuţ Costîn, a fost scos cu poliţia din complexul monahal, după ce în nenumărate rânduri a fost găsit beat criţă de către stareţ. Se pare că faţa bisericească a ajuns un împătimit al băuturilor alcoolice şi nu se mai putea abţine nici măcar o zi de la licorile bahice. Preotul, care are rang de ieromonah, a fost prins beat şi la volan în urmă cu câţiva ani, în timp ce conducea un autoturism pe drumurile publice. Pe cazierul său apare o condamnare de trei luni de închisoare cu suspendare emisă de Judecătoria Târgu Neamţ pentru conducerea pe drumurile publice sub influenţa băuturilor alcoolice.
Stareţul Mănăstirii “Sfântul Vasile” din Leucuşeşti, comuna Preuteşti, părintele Ioil, cel care a ctitorit trei biserici printre care şi biserica “Sfântul Nicolae” din Leucuşeşti, spune că l-a primit pe preotul Costîn în biserica pe care a construit-o cu dragă inimă, crezând că este un iubitor al hainei monahale şi al lui Dumnezeu.
Stareţul susţine că în cele trei lăcaşuri de cult ridicate la rang de mănăstire pe care le-a ctitorit, trebuie să slujească preoţi călugări. Numai că dorinţa feţei monahale pare a nu se împlini în realitate. Stareţul Ioil spune că nu-şi doreşte altceva decât ca la cei 85 de ani să aibă o viaţă liniştită şi ca acea persoană care a ales calea monahului să şi-o ducă la îndeplinire nu să-şi bată joc de biserică.
„L-am primit să slujească pentru că este nevoie de călugări şi de preoţi care să oficieze slujbe. Oamenii vin la biserică să se roage pentru că până la urmă credinţa este mai presus de toate. Însă nu poate sluji un preot care vine beat sau mahmur şi cu mâine tremurânde de la băutură. L-am primit cu braţele deschise pentru că avea o recomandare din partea Episcopiei Alexandriei şi Teleormanului în care se spunea că a fost hirotonit ca ieromonah în obştea Mănăstirii Crângu în 2012. A venit la mine în iunie 2014 şi l-am primit cu binecuvântarea IPS Pimen. Nu ştiam că îi place băutura însă cu timpul mi-am dat seama. La o sfântă liturghie îi tremurau mâinile, îl păzeam să nu scape potirul pentru că e foarte mare păcat. Trebuie resfinţită biserica. I-am atras atenţia de câteva ori însă niciodată nu m-a ascultat. A venit şi un monah de la Mănăstirea Petru Vodă, care îi e rudă apropiată, să-i spună să lase băutura, însă a continuat să bea în continuare. Mai mult, a început să mă înjure şi să vorbească urât. Cum să ţin o asemenea persoană care doar cu numele e preot. L-am găsit beat şi a început să înjure,să vorbească urât şi am chemat Poliţia să-l scoată pentru că eu singur nu pot să iau măsuri. Am trudit ridicând biserica şi vin numai să slujească şi nici atât lucru nu fac. Ce cred enoriaşii despre noi ca monahi? Cum reuşim să avem credincioşi ?Ce exemplu dăm cu astfel de preoţi?”, s-a destăinut stareţul Mănăstirii „Sfântul  Vasile” din Leucuşeşti.
„Sunt mulţi care îmbracă haina monahală şi uită rânduila bisericii. Se dedau la tot felul de lucruri, iar eu nu înţeleg cum uită de credinţă şi de Dumnezeu”, a mai spuns părintele Ioil care a precizat că a mai avut cândva un preot care i-a vândut tot ce a agonisit la o altă biserică inclusiv găinile din anexă. Faţa monahală este hotărâtă să poarte o discuţie pe această temă cu IPS Pimen, arhiepicop al Sucevei şi Rădăuţilor şi să doneze biserica Arhiepiscopiei. (Constantin ZUZEAC)

Vezi si

Leii ucraineni refugiați la Rădăuți au ajuns în Africa de Sud

Simba și Mir, cei doi lei care luni au fost preluați de la Grădina Zoologică …

3 comments

  1. Ganditorule, esti dus....

    Boala este o boala psiho-socio-spirituala ? Serios, SPIRITUALA ? Dumnezeu sa-l ajute in problema cu betiile? Serios ? A dracului…dumnezeu asta, ca ii ajuta pe betivi, dar pe cei 5.000 de copii care mor zilnic de foame si sete nu-i ajuta…..mai ai si nick-u Ganditorul. Ignorant crestin. Mai ai tupeu sa zici de dumnezeu in preajma unui preot….

  2. Nu judecati Biserica printr-un singur om. Alcoolismul este o boala psiho-socio-spirituala. Greu se scapa de ea,dar cu ajutorul lui Dumnezeu, a comunitatii monahale din care face parte, a rudelor, sunt sanse sa scape. Prima faza este aceea sa recunoasca ca este alcoolic si sa se predea cu totul in mainile Bunului Dumnezeu si restul vine de la sine. Dealtfel Arhiepiscopia Sv are personal calificat in domeniu si cu mai multa colaborare cu psihologii de specialitate se poate remedia pacientul. Patima betiei nu ocoleste pe nimeni indiferent de varsta , sex, situatie profesionala. Avem judecatori, avocati, ingineri, profesori…..( de ce nu am avea si un preot ) .

  3. Deci:Ninja a băut de s-a făcut mangă și alt ninja la dat pe gheață:)))și nervos donează biserica Arhipiscopiei:)mijto popi.