Saturday , January 28 2023

Preot din Ucraina: „Românii din Bucovina – Cernăuți sunt bucuroși că simt atâta dragoste creștinească, sprijin prin ajutorul umanitar din partea fraților din România”

Gestul sucevenilor de a strânge ajutoare umanitare pentru a ajuta ucrainenii, inclusiv cernăuțenii nu a rămas fără ecou. Așa cum mare parte din ajutoare s-au dat prin intermediul Bisericii de la noi, adică al Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților, tot așa și recunoștința s-a arătat printr-un om al Bisericii, Mitropolia Cernăuților și Bucovinei.

„Aducem cele mai sincere mulțumiri pentru misiunea duhovnicească și filantropică a Bisericii Ortodoxe Române și a tuturor binecredincioșilor creștini de pretutindeni, pentru ajutorul umanitar primit prin voluntarul Zaharciuc Vitalie a lui Ioan (act lansat în data de 17.03.22 n.6). Noi, românii din Bucovina – Cernăuți, suntem nespus de bucuroși că în aceste clipe grele și jalnice ale războiului ruso-ucrainean simțim atâta dragoste creștinească, sprijin prin ajutorul umanitar din partea fraților din România. Cerem și în continuare sfintele voastre rugăciuni pentru pace în Ucraina și în toată lumea. Cu nevrednicie mulțumim și noi lui Dumnezeu pentru toate și Îl rugăm să primească truda și jertfa fiecărui creștin în parte”, este conținutul unei scrisori pe care un preot din nordul Bucovinei a transmis-o în semn de recunoștință pentru ajutoarele care au fost trimise la Cernăuți, din România.

Scrisoarea respectivă a fost publicată pe paginii de internet a Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților. „Dorim, și de această dată, să aducem calde mulțumiri și să reafirmăm prețuirea noastră voluntarilor, traducătorilor, preoților, coordonatorilor, sponsorilor și donatorilor pentru implicarea, sprijinul și munca neobosită în asigurarea permanentă a serviciilor oferite de Biserica Ortodoxă din Bucovina pentru refugiații ucraineni. Între cele mai frumoase forme de mulțumire rămân aprecierea sinceră a Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților și recunoștința poporului ucrainean mult încercat”, se arată, în schimb, într-un alt comunicat de presă postat pe site-ul Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților. (D.P.)

Vezi si

Peste 4.000 de cereri de azil, înregistrate anul trecut la Centrul Regional de la Rădăuți. 3.086 de permise de ședere, acordate ucrainenilor refugiați

Peste 4.000 de cereri de azil au fost gestionate în anul 2022 de polițiștii de …