Preot din Iacobeni, găsit mort într-un canal

reportersite
19 ianuarie 2021, 8:50

Ungurean Mihai, de 59 ani, preot paroh la Biserica Roșu din Vatra Dornei, domiciliat în satul Drancani, comuna Iacobeni, a fost văzut ultima oara sâmbătă, într-un bar din sat. Duminică dimineață, oamenii din parohie, văzând că preotul nu vine la slujbă, au început să-l caute, descoperindu-l mort într-un canal de lângă DN 17. Preotul era divorțat și era cunoscut ca fiind consumator de băuturi alcoolice

Duminică, 17 ianuarie, la ora 10:47, Poliția municipiului Vatra Dornei a fost sesizată telefonic prin 112 de către o persoană din comuna Iacobeni, despre faptul că l-a găsit decedat pe Ungurean Mihai, de 59 ani, din aceeași localitate, într-un canal lângă pasarela din Iacobeni.

În urma verificărilor efectuate s-a constata că Ungurean Mihai, era preot paroh la Biserica Roșu din Vatra Dornei și locuia singur la etajul locuinței sale din comuna Iacobeni, sat Drancani, fiind divorțat din anul 2012 și era cunoscut pe raza comunei ca fiind consumator de băuturi alcoolice.

Sâmbătă acesta a fost văzut în jurul orelor 17:00, când și-a parcat autoturismul în curtea imobilului și nu l-a mai mutat până a doua zi dimineața. Ulterior, acesta s-a deplasat la barul SC Distins SRL din localitate, unde a consumat băuturi alcoolice până în jurul orei 17:45  și a plecat  pe jos înspre domiciliul său.

Duminică, în jurul orei 09:30, persoane din parohia unde își desfășura activitatea victima s-au deplasat la locuința acestuia pentru a vedea de ce nu a venit la biserică, astfel că familia, împreună cu alte persoane au început să îl caute în apropierea locuinței. În jurul orei 10:30, cadavrul lui Ungurean Mihai a fost identificat într-un canal de lângă DN 17 Iacobeni.

S-a solicitat intervenția detașamentului de pompieri și a lucrărilor de pe ambulanță care au scos cadavrul din canalul respectiv, constatând decesul.

Cu ocazia efectuării cercetării locului faptei s-a procedat și la examinarea cadavrului în cauză, nu au fost descoperite leziuni sau urme de violență pe trupul acestuia în afară de cele suferite în urma căderii, fiind depus la Morga Spitalului Municipal Vatra Dornei în vederea efectuării autopsiei medico-legale.

S-a întocmit dosarul de cercetare penală sub aspectul  infracțiunii de ucidere din culpă.