Friday , October 22 2021

Preot de la Slătioara, condamnat după ce a fost prins băut la volan

Oamenii legii care l-au „interceptat“ la Lețcani, județul Iași,  s-au minunat cum de a putut părintele să conducă atât de mult, și în starea bahică în care era, fără să facă accident.

test, alcool, fiola, alcooltest, politie, Obiectiv

Polițiștii rutieri au avut surpriza ca la volanul unei mașini oprite pentru control să se afle un preot băut bine. Halena acoolică, imprecizia mișcărilor, tremurul și tulburările de echilibru indicau o alcoolemie semnificativă. Aparatul etilotest a indicat o valoare de 1,8 la mie în aer, iar analiza toxicologică a arătat o îmbibație alcoolică de 2,8 la mie în sânge. Curios este faptul că preotul reușise să conducă mai bine de 100 de kilometri fără niciun incident.

Faptele s-au petrecut la începutul lunii august a anului 2017. De dimineață până la ora 12, Ioan I. slujise la mănăstirea „Sf. Ierarh Glicherie Mărturisitorul“ de la Slătioara, unde era preot din 2011. La plecare, după propriile declarații, a băut „doar“ 250 ml de vin roșu de casă. Apoi s-a urcat la volanul Volkswagen-ului său Passat cu număr de Bulgaria, pentru a merge acasă. În jurul orei 15 a pornit spre Iași, de unde urma să ia avionul spre Londra. Nu s-a grăbit pe drum. Abia la 20.15 a ajuns aproape de Lețcani, unde însă a fost oprit de polițiști.

Preotul a fost trimis în judecată pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului. În fața judecătorilor, el și-a recunoscut și regretat fapta. Magistrații Judecătoriei au reținut în favoarea acestuia faptul că nu avea antecedente penale, fiind perceput ca o persoană liniștită, amabilă și serioasă. În plus, până în septembrie anul trecut, când rechizitoriul a fost finalizat de procurori, el s-a suspus tuturor rigorilor legii și normelor de conduită socială.

Ca urmare, judecătorii au stabilit în sarcina preotului o pedeapsă de un an de închisoare, cu amânarea aplicării acesteia pe un termen de supraveghere de doi ani. Sentința poate fi încă a­-tacată cu apel, relatează Ziarul de Iași.

Vezi si

Participarea la proba scrisă a admiterii la Școala Militară de Subofițeri Jandarmi Fălticeni, posibilă doar cu certificat verde sau test COVID negativ

Sâmbătă, 23 octombrie, este programată proba scrisă de verificare a cunoștințelor pentru examenul de admitere …