Tuesday , May 17 2022

Preocupări pe latura socială în cadrul bugetului local al Sucevei

Pentru a putea acorda sprijin financiar la un număr cât mai mare de persoane, municipalitatea va modifica hotărârea de consiliu local privind stabilirea plafoanelor de venituri pe membru de familie. Astfel, plafonul va crește la 1.500 de lei în condițiile în care până acum era sub 1.000 de lei.

Viața este foarte scumpă pentru unii oameni în condițiile în care au crescut mult prețurile la utilități. Sunt șomeri, pensionari, persoanele cu handicap, oameni care trebuie să-și repatrieze rudele decedate. Trebuie să-i ajutăm de aceea am prins mai mulți bani în acest an”, a declarat Ion Lungu. De altfel, Primăria municipiului Suceava va aloca în acest an mai mulți bani față de anul trecut pentru acordarea de ajutoare financiare persoanelor vulnerabile. Astfel, suma ce va fi prevăzută în buget cu această destinație este cu 47,83% mai mare în 2022 (10,7 milioane de lei) față de 2021 (7,2 milioane de lei).

La fel, pe plan social, norma de hrană la Cantina de Ajutor Social a Primăriei municipiului Suceava a crescut de la 1 ianuarie de la 12 lei la 15 lei pe zi. „Primăria Suceava este alături de persoanele nevoiașe și trebuie să le ajutăm să treacă mai ușor peste probleme”, a spus Ion Lungu. Situația întocmită de Direcția de Asistență Socială din cadrul Primăriei Suceava arată că anul trecut au fost înregistrate 80 cereri la Cantina de Ajutor Social. Dintre acestea 57 persoane au solicitat masă la Cantina de Ajutor social, pentru o perioada de 3 luni care au fost soluționate pozitiv. De asemenea au existat 20 familii care an solicitat pentru prima data masă la cantină si 3 familii au solicitat majorarea numărului de porții.

Primăria municipiului Suceava va aloca, în acest an, suma de un milion de lei Spitalului Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou”. După cum a anunțat primarul Ion Lungu în conferința de presă de miercuri, 26 ianuarie, cu referire la proiectul de hotărâre privind bugetul local și care va fi suspus aprobării Consiliului Local în ședința de joi, 27 ianuarie, au mai fost prevăzute fonduri și pentru sport și agrement (5,6 milioane de lei), cultură (1,2 milioane de lei) pentru unitățile de cult (5 milioane de lei), în vreme ce pentru programul de casare a rablelor s-au mai prins 1,5 milioane de lei (aspect asupra căruia primarul Ion Lungu a insistat în conferința de presă de miercurea precedentă) și 3,8 milioane de lei pentru exproprieri. „3,3  milioane de lei sunt prinse pentru exproprierile din Obcini unde facem grădiniță și parcare supraterană și 500.000 de lei pentru ruta alternativă Suceava-Botoșani”, a spus Ion Lungu. (D.P.)

 

Vezi si

În județul Suceava s-a autorecenzat 37.7% din populația rezidentă estimată. Perioada de autorecenzare s-a prelungit până pe 27 mai

Comunele Bălăceana, Ciocănești, Breaza, Moldova Sulița, Ilișești, Zamostea și municipiul Câmpulung Moldovenesc dețin locurile fruntașe, …