Wednesday , November 30 2022

Premiul III pentru Primăria Suceava în competiția de proiecte „Rețeaua campionilor în domeniul integrității”

Primăria municipiului Suceava a obți­nut premiul III în competiția de proiecte „Rețeaua campionilor în domeniul integrității”. În cadrul conferinței „Rețeaua campionilor în domeniul integrității“, organizată în perioada 18 – 19 septembrie 2019, Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice (MDRAP) a premiat cele mai bune practici și proiecte în domeniul bunei guvernări adoptate sau implementate la nivelul autorităților administrației publice locale și înscrise în cadrul primei ediții a competiției cu ace­lași nume.

Potrivit unui comunicat de presă, Co­­misia de evaluare, alcătuită din repre­zentanți ai MDRAP, ai Secretariatului Ge­neral al Guvernului, ai Ministerului Jus­tiției și ai Agenției Naționale a Funcțio­narilor Publici a selectat 10 din cele 29 de proiecte și bune practici depuse de către 24 de unități administrativ-teritoriale din toată țara. Pe primele locuri s-au situat: Primăria Municipiului Alba Iulia („Alba Iulia Smart City“) – Locul I; Primăria Municipiului Arad („MyArad – Harta interactivă a municipiului pentru sesizări“), Primăria Municipiului Iași („Iași vibrează civic!“) – locul al II-lea și Primăria Municipiului Suceava („Transparență și comunicare – platformă online pentru desfășurarea procesului de buge­tare participativă în municipiul Suceava“) – locul al III-lea. De asemenea, a fost acordat un premiu al publicului, votat de reprezentanții administrației publice locale și centrale și ai societății civile prezenți la eveniment, care a revenit Primăriei Municipiului Cluj – Napoca („Servicii sociale de înaltă calitate și respect pentru cetățenii municipiului“). Câștigătorii vor avea ocazia de a se instrui în cadrul prestigiosului eveniment „Smart City Expo World Congress“, care va avea loc în perioada 19-21 noiembrie 2019, la Barcelona.

Premiile și diplomele de membru în „Rețeaua campionilor în domeniul integrității” au fost înmânate participanților de către secretarul de stat Virgil – Alin Chirilă, care a ținut să sublinieze că această inițiativă reprezintă o pârghie importantă în evoluția demersului MDRAP de a identifica și promova inovația și calitatea la nivelul administrației publice locale, în ceea ce privește guvernarea deschisă, transparența și comunicarea. „Doresc să evidențiez rolul fundamental pe care îl au transparența și integritatea în exercitarea funcției publice. Aceste elemente sunt pilonii centrali ai bunei guvernări, pentru și în folosul cetățenilor. Rolul nostru este acela de a implementa un alt mod de a guverna: transparent, cu onestitate, cu modestie și cu respect față de oameni. În acest context, m-am bucurat să constat că la nivelul administrației publice locale au fost demarate atâtea inițiative de succes, care au reușit să influențeze într-un mod pozitiv viața cetățenilor, prin oferirea unor servicii eficiente și moderne“, a declarat Virgil – Alin Chirilă.

Competiția „Rețeaua campionilor în domeniul integrității” face parte din activitățile desfășurate de Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Pu­blice, prin Direcția Integritate, Bună Guvernare și Politici Publice, în cadrul proiectului „Consolidarea sistemelor de integritate – cea mai bună strategie de prevenire a corupției în administrația publică“, cod SIPOCA 61, cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capacitate Administrativă 2014-2020, în cadrul Axei prioritare 2: „Administrație și sistem judiciar accesibile și transparente“, obiectiv specific 2.2: „Creșterea transparenței, eticii și integrității în cadrul autorităților și instituțiilor publice”. (D.P.)

 

Vezi si

80 de cadre medicale veterinare au solicitat vaccinare antirabică, după semnalarea a patru cazuri de turbare în doar 10 zile

Patru cazuri de rabie la câini din gospodării au fost raportate, în perioada 15 – …