Tuesday , March 5 2024

Premii pentru corala de fete de la Colegiul Național ”Ștefan cel Mare” la Festivalul internațional de coruri din Kalamata, Grecia

Elevele colegiului au reînceput pregătirile pentru această competiție în martie, ulterior unei etape de selecție, iar acum au reușit performanța de a fi câștigătoarele categoriei la care au participat – Coruri de tineri pe voci egale, obținând diploma de argint, nivel de dificultate VIII. De asemenea, a fost decernat Premiul Special pentru cel mai bun solist al concursului Adrianei-Ioana Iacob, alături de care fetele au interpretat melodia ”Floare Albastră”.

Corala de fete ”Ciprian Porumbescu” de la Colegiul Național ”Ștefan cel Mare” Suceava a participat în perioada 20-27 septembrie a.c. la 4th Kalamata International Choir Competition and Festival, în Kalamata, Grecia. Elevele au câștigat diploma de argint la categoria la care au participat – Coruri de tineri pe voci egale.

La această competiție au participat 22 de coruri din întreaga lume: Danemarca, Spania, Estonia, Finlanda, Marea Britanie, Grecia, Croația, Letonia și Norvegia.

”Perioada pandemică a fost nefavorabilă pentru muzica corală ștefanistă, situația incertă și învățământul mutat în mediul on-line nepermițând activităților artistice din cadrul Colegiului a se desfășura. Fetele, eleve ale Colegiului Național <Ștefan cel Mare> Suceava, au reînceput pregătirile pentru această competiție în martie, ulterior unei etape de selecție, iar astfel fenomenul ștefanist a reluat avânt. Și așa au ajuns acum, la finele lunii septembrie, performanța de a fi câștigătoarele categoriei la care au participat: Coruri de tineri pe voci egale, obținând cu 17,96 de puncte diploma de argint – nivel de dificultate VIII. Alături de acest succes s-a adăugat și decernarea Premiului Special pentru cel mai bun solist al concursului, Adrianei-Ioana Iacob, alături de care fetele au interpretat melodia Floare Albastră”, au transmis reprezentanții colegiului.

În perioada desfășurării Concursului-Festival, Corala a participat la Concertul Prieteniei, susținut în Kalamata Music School  ”Maria Callas”; la Gala Concert, ca invitați speciali, în incinta ”Kalamata Dance Megaron – Great Hall” și s-a alăturat cu mândrie în a reprezenta România în cadrul Paradei Corurilor. Elevele au promovat Bucovina și Colegiului Național ”Ștefan cel Mare” din Suceava, împărțind tuturor celor prezenți steaguri și broșuri conținând informații privind orașul Suceava.

Din partea Inspectoratului Școlar Județean Suceava a fost prezentă ca însoțitoare a delegației inspector școlar arte prof. Ceică Loredana Mihaela. Elevele au fost însoțite de către cinci cadre didactice: părintele profesor dirijor Lucian Tablan Popescu, profesor Tablan Popescu Valentina Maria, părintele profesor Hostiuc Gheorghe-Florin, profesor Frîncu Adrian-Mihai, Ceică Dan și profesor Camară Ioana.

Municipiul Suceava a încheiat un parteneriat cu Asociația ”Creștinii Bucovinei” Suceava, pentru perioada 6 septembrie-7 octombrie a.c., în vederea finanțării și realizării în comun a acțiunilor de interes local cuprinse în proiectul ”Promovarea culturii muzicale sucevene la Festivalul-Concurs Internațional de coruri din Kalamata”. Activitățile sunt susținute cu ajutorul financiar acordat de Consiliul Local Suceava și sponsorii Burger Time, Darex Suceava, Medieval Gurmand, Delicatese Larisa, La căruța cu plăcinte, Souvlaki Yanaki, Klass Shaorma, Container Suceava și Sav-Com Suceava. (O. N.)

 

Vezi si

 Amenzi de 30.000 de lei și lemn de peste 126.000 de lei confiscat de la doi gateriști care au raportat 6 transporturi fictive de lemn

 Urmare a unei petiții adresate Gărzii Forestiere Suceava de către o persoană fizică, cu privire …