Thursday , February 9 2023

Premierul Orban, „prezență – surpriză” la ceremonia de constituire a Consiliului Local și la jurământul primarului Ion Lungu

„Sunt convins că în anii viitori tot dumneavoastră veți fi prim-ministru și vă vom invita să vizitați această investiție (modernizarea, printr-un proiect cu finanțare europeană, a Parcului Șipote – n.r.) care va face onoare orașului nostru”, i-a transmis Ion Lungu lui Ludovic Orban.

Primarul Ion Lungu a depus, vineri, 23 octombrie, jurământul pentru funcția de primar și a recunoscut că este emoționat ca la primul mandat în primul rând pentru că la ceremonie a asistat premierul Ludovic Orban, fiind pentru prima dată când un prim ministru participă la constituirea CL Suceava. Ceremonia de constituire a noul Consiliu Local al municipiului Suceava a avut loc cu începere de la ora 12:00 când, de asemenea, primarul liberal Ion Lungu, care a câștigat al cincilea mandat consecutiv, a depune jurământul, alături de 22 din cei 23 consilierii locali.

Prezența premierului a fost o surpriză pentru Ion Lungu. „Sunt emoționat, ca la primul mandat! Asta se datorează și prezenței primului ministru aici. Pentru prima dată, de când sunt primarul municipiului Suceava, avem parte de această onoare deosebită, de a fi alături de noi prim-ministrul României, domnul Ludovic Orban”, a transmis primarul Ion Lungu.

De altfel, Ion Lungu i-a mulțumit lui Ludovic Orban, printre altele, și pentru sprijinul acordat pentru transferul pădurilor-parc în proprietatea municipiului Suceava și l-a asigurat că va face o dezbatere publică, un concurs de proiecte, iar Parcul Șipote se va transforma într-o zonă modernă. „Sunt convins că în anii viitori tot dumneavoastră veți fi prim-ministru și vă vom invita să vizitați această investiție (modernizarea, printr-un proiect cu finanțare europeană, a Parcului Șipote – n.r.) care va face onoare orașului nostru”, i-a transmis Ion Lungu lui Ludovic Orban.

Primarul nu a omis a-i spune premierului că Suceava este singurul municipiu care folosește o centrală termică pe biomasă, iar întreg iluminatul public este de tip LED. Primarul a spus că lucrurile în Suceava merg pe un drum bun. „Am convingerea că împreună cu Consiliul Local voi duce la îndeplinire ceea ce am prevăzut în platforma noastră electorală cât și de la celelalte partide. Sigur, acolo unde vor fi proiecte bune le vom pune în aplicare”, a spus Ion Lungu.

El a subliniat că dorește care Suceava să fie un oraș modern. „Ținta noastră este să fim un oraș modern, un oraș european, un oraș de tip smart-city și aici avem mai multe proiecte din acest punct de vedere”, a spus Ion Lungu.

De asemenea, edilul i-a spus premierului că municipiul Suceava este pe drumul cel bun și că este unul dintre puținele orașe verzi ale României iar municipiul are acum transport electric și speră ca până în februarie-martie să aibă 62 de autobuze electrice urmând a fi primul oraș din țară cu un sistem integrat de transport electric.

Este de menționat că la ceremonia de la Primărie au participat președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, deputatul Ioan Balan și prefectul Alexandru Moldovan subprefecții Laura Morar și Daniel Prorociuc, dar și fețe bisericești din cadrul Arhiepiscopiei Suceava. (D.P.)

Vezi si

4 percheziții la Suceava și Liteni. Un cimitir de mașini a eliberat certificate false de distrugere pentru autoturisme din care erau apoi vândute piese și părți din caroserie

Miercuri dimineaţă, patru echipe formate din 8 polițiști din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii …