Friday , January 27 2023

Premierul Orban, la investirea noului Consiliu Județean, dă asigurări că susține în continuare proiectele pentru A7, Autostrada Nordului și rețelele de gaze naturale (VIDEO)

Președintele PNL, premierul Ludovic Orban, a participat vineri dimineață, de la ora 10:00, la ceremonia de constituire a Consiliului Județean Suceava care implică și depunerea jurământului de către consilierii județeni aleși, precum și de către președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur. Ședința ceremoniei de constituire a Consiliului Județean Suceava a avut loc în Sala „Ștefan cel Mare” din Palatul Administrativ.

Prezent la ședința de constituire a noului Consiliu Județean Suceava, la invitația președintelui reales Gheorghe Flutur, liderul PNL, premierul Ludovic Orban, și-a anunțat susținerea pentru proiectele importante pentru județul nostru, făcând referire atât la proiectele de infrastructură rutieră, precum autostrăzile, cât și la cele vizând, spre exemplu, extinderea magistralelor de gaze naturale. „Am ținut să fiu prezent la acest moment important din viața județului Suceava și anume depunerea jurământului de către autoritățile proaspăt alese la alegerile locale din 27 septembrie. Am venit cu mare bucurie, iar prezența mea la Suceava reprezintă o garanție a unui parteneriat între Guvern și autoritățile locale alese din Suceava pentru susținerea proiectelor și programelor de care are nevoie Suceava. Sunt programe importante, care țin de infrastructura de transport, precum proiectul A7 – legătura București-Siret (…) De asemenea, ne angajăm să urmărim proiectele importante legate de infrastructura de gaz. Totodată, suntem alături de CJ Suceava pentru semnarea contractului de finanțare pentru distribuțiile de apă și canal în localități, de care vor beneficia peste o treime din locuitorii județului Suceava”, a transmis premierul Ludovic Orban într-o declarație de presă făcută ulterior ședinței de constituire a CJ Suceava.

De altfel, și președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a anunțat, vineri, în prezența premierului principalele proiecte pe care le are în vedere în acest mandat. În acest mandat, președintele CJ Suceava are multe obiective în plan, începând cu autostrăzile care să lege Suceava de București și de vestul țării. El a mulțumit lui Ludovic Orban că a deblocat coridorul București-Suceava-Siret (premierul făcând referire la realizarea fie a unei autostrăzi sau a unui drum expres) și că s-au început studiile tehnice și și-a exprimat speranța ca în acest mandat lucrurile să se materializeze în teren. De asemenea, Gheorghe Flutur a menționat că la Autostrada Nordului (față de care Ludovic Orban s-a exprimat la Suceava ca fiind „Drumul Nordului” în sensul că va fi o șosea rapidă tip drum expres), prin ordonanță, Guvernul a dat posibilitatea autorităților locale să se ocupe de șoselele ocolitoare. El a mai spus că sunt și alte proiecte importante în județ, mulțumind că în luna martie Guvernul a deblocat proiectul magistralei de gaz natural spre Vatra Dornei și că urmează ca și alte localități să fie racordate.

De asemenea, după ce s-a referit la proiectele importante de infrastructură rutieră de genul autostrăzilor și drumurilor rapide, premierul a acesta a precizat că se are în vedere finalizarea unor obiective importante de investiții precum centura Rădăuțiului (poate chiar în acest an), dar și o serie de alte obiective importante care sunt finanțate prin diverse programe guvernamentale. Premierul a mai spus că Guvernul nu a operat nici o discriminare în dezvoltarea proiectelor de investiții. În același timp, el a declarat că Executivul a acordat sprijin tuturor localităților înainte de debutul anului școlar și de alegerile locale, indiferent de culoarea politică a primarilor. La final, Ludovic Orban a afirmat că a venit întotdeauna cu bucurie la Suceava. El a precizat că „Suceava este un județ superb, cu oameni harnici”. (Dan PRICOPE)
secretarasite

Vezi si

Canotorii suceveni Ancuța Bodnar și Marius Cozmiuc, premiați la Gala Sportivul Anului 2022, ca membri ai celor mai bune echipe

Joi seară, la Opera Națională din București a avut loc Gala Sportivul Anului 2022, eveniment …