Monday , January 24 2022

Premierul Ludovic Orban ajunge vineri seară la Suceava. Sâmbătă are zi plină de vizite la obiective de investiții în județ și posibile anunțuri „surpriză”

Premierul României, Ludovic Orban, va fi prezent sâmbătă, 20 iunie, în județul Suceava. Niciun oficial sucevean nu a vrut să facă vreun comentariu în această privință. Potrivit unor informații vehiculate în mai multe zone din spectrul politic local, premierul va fi prezent și în municipiul Suceava, în comuna Moara, precum și în municipiul Vatra Dornei.

Sosirea premierului este, din câte se pare, programată pentru seara zilei de vineri, 19 iunie.

Motivul vizitei sale este legat de anunțarea unor proiecte importante pentru județul Suceava iar unele încă se vor a fi „surprize” pentru public. Din câte se pare, premierul va avea o deplasare la aeroport – probabil pentru a vedea stadiul lucrărilor la noul terminal – și nu este exclusă fie o eventuală prezentare a unei viitoare oportunități de investiție publică într-un terminal – cargo (demers vechi încă de la primul mandat de președinte de Consiliu Județean al lui Gheorghe Flutur), fie o vizită în zona Centrului Economic Bucovina din vecinătatea aeroportului întrucât administrația județeană suceveană are în plan de mai multă vreme realizarea unui parc industrial în colaborare cu primăriile Suceava, Salcea, Adâncata și Dumbrăveni.

În ceea ce privește municipiul Suceava, vizita premierului va include o deplasare la autobaza pentru noua divizie electrică de autobuze – investiție care se face cu fonduri europene atrase de Primărie – la capăt de strada Căpitan Grigore Andrei și care a fost modernizată în urmă cu opt ani printr-un alt proiect cu finanțare europeană al Primărie Suceava. De asemenea, la Moara este în plan – neconfirmat oficial, deocamdată – vizita premierului întrucât se dă drumul la rețeaua de gaz în localitate. (D.P.)

 

Vezi si

Primarul Lungu are în vedere susținerea unor noi pelerinaje cu moaștele Sf. Ioan cel Nou, dacă pandemia de coronavirus va evolua înspre rău

Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, ia în calcul o eventuală solicitare pe care o va …