Tuesday , May 17 2022

Premieră la Spitalul Județean Suceava – implantarea unei proteze totale de șold cu dublă mobilitate

Joi, 27 ianuarie 2022, a avut loc o premieră în ortopedia suceveană – implantarea unei proteze totale de șold cu dublă mobilitate. Acest tip de implant, utilizat pentru tratamentul coxartrozei, asigură o stabilitate articulară mai mare permițând postoperator reluarea unui stil de viață cât mai apropiat de normal.

În cazul pacientului operat joi, acesta își va putea relua chiar o parte din activitățile sportive recreaționale.

Displaziile articulare ale șoldului sau tulburările de mobilitate ale coloanei vertebrale lombare ce însoțesc coxartroza reprezintă de asemenea indicații pentru utilizarea acestei proteze.

”Prin utilizarea protezei cu dublă mobilitate se lărgesc posibilitățile de tratare a coxartrozei în cadrul Secției de ortopedie chiar și pentru cazurile dificile. Aceasta este o preocupare permanentă a ortopediei sucevene. Conducerea Sectiei și a Spitalului își exprimă încrederea că în cel mai scurt timp acest tip de implant va putea fi disponibil în cadrul instituției”,  se arată într-un comunciat semnat de managerul Spitalului Județean Suceava, medicul Alexandru Calancea. (O.S.)

Vezi si

În județul Suceava s-a autorecenzat 37.7% din populația rezidentă estimată. Perioada de autorecenzare s-a prelungit până pe 27 mai

Comunele Bălăceana, Ciocănești, Breaza, Moldova Sulița, Ilișești, Zamostea și municipiul Câmpulung Moldovenesc dețin locurile fruntașe, …