Wednesday , December 7 2022

Prelevări de organe, la Spitalul Judeţean Suceava

operatie

Incepând cu 1 iulie, medicii suceveni vor putea preleva organe. Unitatea spitalicească a primit 60.000 de lei, pentru a putea începe derularea programului de transplant

Incepând cu data de 1 iulie 2014, medicii suceveni vor începe prelevări de organe, Spitalul Judeţean de Urgenţă “Sfântul Ioan cel Nou”, a primit pentru început, conform declaraţiilor doctorului Tiberius Brădăţan, directorul medical al instituţiei, 60.000 de lei pentru derularea programului de transplant. Ministerul Sănătăţii a acreditat Spitalul Judeţean pentru activitatea de prelevare de organe ca urmare a amplelor investiţii în renovarea şi dotarea cu echipamente a secţiilor, inclusiv a celei de Anestezie şi Terapie Intensivă. “Am avut cazuri în care rudele pacienţilor aflaţi în moarte cerebrală ar fi vrut să doneze organele, pentru a salva alte vieţi, însă prelevarea nu se putea face deoarece unitatea medicală nu avea dotările necesare. Acum, după ce am trecut printr-un amplu proces de modernizare, avem toate dotările necesare pentru prelevări de organe. Acestea vor fi făcute de către medicii specialişti de la Iaşi sau Bucureşti, banii fiind folosiţi pentru achiziţionarea substanţelor necesare menţinerii în viaţă a organelor prelevate”, a completat doctorul Tiberius Brădăţan, directorul medical al Spitalului Judeţean Suceava.
Pe parcursul anului trecut, Casa de Asigurări de Sănătate Suceava a decontat aproximativ un milion de lei pentru tratamentul stării post-transplant, de aceste fonduri beneficiind 56 de pacienţi. (Cristina RUSTI)
 

Vezi si

LUNGU: A fost finalizat proiectul de aducțiune a gazului metan la 30 de străzi din oraș

Miercuri, începând cu ora 11:00, au fost alimentate cu gaz metan străzile din cartierul Tineretului. …