Tuesday , May 11 2021

Prefectura Suceava a finalizat distribuirea alimentelor pentru nevoiași finanțat cu fonduri europene

Instituția Prefectului Județul Suceava a finalizat, vineri, 16 aprilie, etapele de distribuire a pachetelor de alimente, acordate din fonduri externe nerambursabile, ca urmare a derulării Programului privind unele măsuri pentru sprijinirea categoriilor de persoane cele mai defavorizate.

Pachetele alimentare distribuite conțin: făină albă de grâu (5buc. X 1kg.), mălai (4 buc. X 1kg.), paste făinoase (2buc. X 400g), ulei (4buc. X 1L), zahăr (2buc x 1 kg), orez (4 buc x 1kg), conservă din carne de vită (5 buc x 300g), conservă din carne de porc (3 buc x 300g), conservă pateu de ficat de porc (5 buc x 200g), compot de fructe (2 buc x 720ml), gem de fructe (1buc x 360g) și gem de fructe dietetic (1buc x 360g). Beneficiarii acestor pachete, așa cum sunt definiții în conținutul ordonanței de urgență 84/2020, sunt: Familiile și persoanele singure cărora le este stabilit, prin dispoziție scrisă a primarului, dreptul la un venit minim garantat și familiile beneficiare de alocație pentru susținerea familiei.

La nivelul județului Suceava au fost recepționate 60.922 de pachete de alimente pentru beneficiarii eligibili din județul nostru, din care 60.389 au fost distribuite către beneficiarii finali, iar un număr de 533 de pachete urmând a fi redistribuite în perioada următoare între localități, funcție de solicitările acestora.

„Facem precizarea că prin programul POAD, Programul Operațional Ajutorarea Persoanelor Dezavantajate, finanțat de către Uniunea Europeană prin Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene și coordonat la nivelul județului Suceava prin Instituția Prefectului, până acum în acest an au fost alocate județului nostru un număr de 121.844 de pachete (alimente și igienă) în sumă totală de aproximativ 11.000.000 de lei”, a precizat subprefectul Daniel Prorociuc (foto), cel care a coordonat aplicarea POAD din partea Prefecturii Suceava. (D.P.)

 

 

Vezi si

O femeie din Udești încearcă de aproape jumătate de an să aducă în țară trupurile neînsuflețite ale fiicei și nepoțelului ei

O mamă și fiul ei au fost găsiți fără suflare, în luna decembrie a anului …