Tuesday , January 31 2023

Prefectura a cerut încă 5,4 milioane de lei Guvernului pentru pagubele produse de inundații

Guvernul României a aprobat deja, săptămâna trecută, suma de 5.483.000 de lei, solicitată de Prefectură pentru reparații la drumurile județene afectate de inundațiibani inundatii

Prefectura Județului Suceava a solicitat Guvernului României alocarea a încă 5.460.000 de lei pentru înlăturarea distrugerilor înregistrate în urma fenomenelor meteo-hidrologice periculoase din ultima perioadă. Potrivit unui comunicat al biroului de presă al Instituției Prefectului – Județul Suceava, banii sunt solicitați din Fondul de intervenție la dispoziția Guvernului prevăzut în bugetul de stat pe anul 2018.

Prefectul Județului Suceava, Mirela Adomnicăi, a convocat din nou luni, 16 iulie, în ședință extraordinară, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Suceava, pentru a aproba raportul de sinteză în care sunt centralizate alte pagube raportate după inundații, care se cifrează la 4.787.000 lei. La acestea se adaugă pagubele pe drumuri județene, inclusiv cele provocate de alunecările de teren de pe TransRarău.

Guvernul României a aprobat deja, săptămâna trecută, suma de 5.483.000 de lei, solicitată de Prefectură pentru reparații la drumurile județene afectate de inundații. Vicepreședintele Consiliului Județean, Viorel Seredenciuc, a mulțumit Prefecturii pentru contribuția în ce privește obținerea fondurilor pentru reparații la drumuri județene și a remarcat rapiditatea cu care au fost evaluate pagubele produse în urma inundațiilor și aprobate despăgubirile pentru remedierea lor.

Reamintim că, săptămâna trecută, tot printr-un proiect de Hotărâre de Guvern, Prefectura Suceava a mai solicitat Guvernului 36.445.000 lei, sumă necesară pentru remedierea distrugerilor provocate de inundații în infrastructura județului Suceava.

În perioadele 13-15 iunie, 22 iunie, 28-30 iunie și 1-10 iulie 2018, pe teritoriul județului Suceava au căzut precipitații deosebit de abundente, de peste 70 litri pe metru pătrat. Acestea au provocat „viituri semnificative în bazinele hidrografice ale râurilor Suceava, Bistrița și Moldova, cu precădere pe afluenții acestora, producând distrugeri importante infrastructurii și gospodăriilor, care au dus la grave disfuncționalități economice și sociale”. Ploile abundente și viiturile create au produs pagube în 62 de unități administrativ-teritoriale, din cele 114 unități administrativ-teritoriale ale județului Suceava. (D.P.)

 

Vezi si

Un tânăr de 18 ani din Bunești, prins de jandarmii din Fălticeni după ce a lovit un bărbat cu o bâtă

În data de 30 ianuarie a.c., pe timpul executării serviciului de patrulare, jandarmii din municipiul …