Saturday , December 10 2022

Prefectul Sinescu şi primarul de Brodina – eliberaţi, sub control judiciar

sinescu liber 1 [800x600]

Prefectul Florin Sinescu şi primarul Vasile Viorel Melen au scăpat, deocamdată, de arestul preventiv u judecătorii au decis că aceştia pot fi cercetaţi sub control judiciar, neavând voie să părăsească teritoriul României.  In sarcina prefectului Sucevei judecătorii au reţinut trei din cele cinci  infracţiuni de abuz în serviciu de care era acuzat, precum şi infracţiunea de uzurpare a funcţiei. In cazul primarului Melen, judecătorii au luat în considerare toate infracţiunile de care era acuzat acesta:abuz în serviciu, complicitate la abuz în serviciu şi conflict de interese. Atât avocaţii celor doi cât şi procurorii DNA au anunţat că vor contesta decizia judecătorilor suceveni 

 
sinescu adus la tribunal [800x600]

sinescu adus la tribunal2 [800x600]
Prefectul Sinescu, sâmbătă, la aducerea sa din arestul Poliţiei la Tribunalul Suceava
Tribunalul Suceava a respins sâmbătă, ca neîntemeiată, propunerea procurorilor DNA – Serviciul Teritorial Suceava cu privire la luarea măsurii arestării preventive faţă de inculpaţii Florin Sinescu, prefectul judeţului Suceava şI Vasile Viorel Melen, primarul comunei Brodina. Astfel, judecătorii suceveni au dispus luarea măsurii preventive a controlului judiciar faţă de Florin Sinescu sub aspectul săvârşirii a trei infracţiuni de abuz în serviciu contra intereselor publice, dacă funcţionarul a obţinut pentru sine sau pentru altul un avantaj patrimonial sau nepatrimonial şi a infracţiunii de uzurparea funcţiei. Pe durata controlului judiciar prefectul Sinescu nu are dreptul să depăşească teritoriul României, decât cu încuviinţarea prealabilă a Tribunalului Suceava. Si primarul Vasile Viorel Melen a scăpat de arest preventiv, el alegându-se tot cu control judiciar pentru comiterea infracţiunilor de complicitate la abuz în serviciu contra intereselor publice, dacă funcţionarul a obţinut pentru sine sau pentru altul un avanataj patrimonial sau nepatrimonial şi abuz în serviciu contra intereselor publice, dacă funcţionarul a obţinut pentru sine sau pentru altul un avanataj patrimonial sau nepatrimonial. Decizia instanţei sucevene nu este definitivă, ea putând fi atacată prin contestaţie în termen de 48 de ore de la pronunţare pentru inculpaţi şi de la comunicare pentru procuror. Avocaţii acestora, cât şi procurorii anticorupţie, anunţat că vor contesta decizia judecătorilor suceveni, astfel că zilele următoare ne putem aştepta la noi schimbări în acest dosar.
Ziua de sâmbătă a fost una de foc atât pentru prefectul Florin Sinescu cât şi pentru primarul Vasile Viorel Melen. Cei doi au fost aduşi cu cătuşe, în jurul orei 12.00, la Tribunalul Suceava, pentru a fi judecată propunerea de arestare preventivă emisă pe numele lor de procurorii anticorupţie. Pe la 15.30, prefectul Florin Sinescu a părăsit clădirea Palatului de Justiţie a Sucevei pentru că ordonanţa de reţinere pentru 24 de ore emisă pe numele său a expirat, iar magistraţii suceveni nu au dat o soluţie cu privire la mandatul de arestare propus pe numele său. In jurul orei 19.15, după câteva ore de deliberări, Tribunalul Suceava a respins propunerea procurorilor anticorupţie şi a decis că atât Florin Sinescu, cât şi Vasile Viorel Melen, pot fi cercetaţi în libertate.
 
sinescu liber 2 [800x600]
După expirarea ordonanţei de reţinere, Florin Sinescu a părăsit Tribunalul

Procurorii DNA Suceava au reţinut în sarcina prefectului Florin Sinescu că nu a emis ordinul de încetare din funcţia de primar al comunei Udeşti, a inculpatului Săvel Botezatu, iar în plus a intervenit pe lângă angajaţii APIA Suceava pentru ca asociaţia înfiinţată de Săvel Botezatu şi casieriţa Marinela Borza să primească ilegal subvenţii în valoare de 724.096,99 de lei. In sarcina lui Sinescu s-a mai reţinut că, în complicitate cu Vasile Viorel Melen, primarul din Brodina, a creat un prejudiciu de peste 1,2 milioane de lei firmei Test Prima, în cazul celor nouă case construite sinistraţilor din Brodina, în urma inundaţiilor din 2008. Pe lângă aceste fapte extrem de grave, dar ştiute de toată lumea, Sinescu, reprezentantul Guvernului României în judeţul Suceava, a mai fost acuzat de DNA şi de infracţiuni demne de un şmenar care-şi face veacul pe la poarta bazarului. El ar fi obţinut ilegal pentru socrii săi un teren de 26.103 mp în Moldoviţa, şi-a făcut nevasta şefă de serviciu în urma unui concurs ciudat, a intervenit la Poliţia Rutieră Suceava şi Iaşi pentru recuperarea unui permis de conducere reţinut, după ce un amic de-al său a fost prin conducând cu 106 km/h. O altă faptă de care a fost  acuzat prefectul Florin Sinescu este aceea că şi-a înmatriculat un Audi cu documente fictive.
melen adus la tribunal [800x600]

melen adus la tribunal2 [800x600]

Primarul Vasile Melen, sâmbătă, la aducerea la Tribunal. El a fost eliberat abia în jurul orei 19.00, după ce judecătorii au decis plasarea sa sub control judiciar.
Vasile Viorel Melen, primarul din Brodina, este acuzat că, pe lângă afacerea cu casele sinistraţilor în care a fost săltat prefectul Florin Sinescu, a determinat Consiliul Local Brodina să aprobe un împrumut pentru a achita datorii pe care Primăria le avea la firma proprie.
De remarcat este faptul că din toate aceste infracţiuni, magistraţii suceveni au menţinut în sarcina lui Sinescu acuzaţiile de abuz în serviciu, cu privire la meţinerea în funcţie a lui Săvel Botezatu, intervenţia pe lângă angajaţii APIA Suceava şi implicarea sa în cazul celor nouă case pentru sinistraţii de la Brodina, precum şi cea de uzurparea funcţiei, în legătură cu intervenţia sa pe lângă Serviciul Rutier Suceava şi Iaşi pentru a-i recupera amicului său permisul de conducere. (Constantin ZUZEAC)
 
 

Vezi si

Tânăr din Bosanci, prins la Marginea cu 444 de petarde și artificii

 Joi, 8 decembrie, polițiștii au desfășurat activități specifice pe linia identificării persoanelor care comercializează produse …