Monday , January 30 2023

Prefectul de Suceava cere destituirea sefului Sectiei Campulung Moldovenesc a CNADNR

N pre[edintele Consiliului Jude]ean Suceava, Gheorghe Flutur, `i ceruse, anterior, prefectului s\ fac\ un comandament la Poiana Stampei privind gestionarea problemei legate de desz\pezirea DN17 `n jude]ul Suceava [i `i ceruse [efului Direc]iei regionale Ia[i a Companiei Na]ionale de Autostr\zi [i Drumuri Na]ionale s\ ia m\suri fa]\ de cei responsabili pentru gestionarea deficitar\ a situa]iei la limita cu jude]ul Bistri]a – N\s\ud

Prefectul de Suceava, Sorin Popescu, a cerut, vineri, destituirea [efului Sec]iei C=mpulung Moldovenesc a Companiei Na]ionale de Autostr\zi [i Drumuri Na]ionale din Rom=nia (CNADNR), Liliana Dranca, pentru disfunc]ionalit\]ile `n ac]iunea de desz\pezire `n jude] `nregistrate `n noaptea de joi spre vineri. Prefectul de Suceava, Sorin Popescu, a declarat c\ `n urma unei analize privind modul `n care s-a intervenit `n jude] pentru desz\pezire, `n noaptea de joi spre vineri, a decis s\ solicite Direc]iei regionale Ia[i a CNADNR destituirea [efului sec]iei C=mpulung Moldovenesc, Liliana Dranca. El a spus c\ s-au constatat disfunc]ionalit\]i mici `n ac]iunea de desz\pezire care nu au dus la crearea de blocaje, dar c\ a cerut destituirea [efului Sec]iei C=mpulung Moldovenesc pentru c\ nu a ac]ionat a[a cum s-a decis `n Comandamentul de iarn\. „Le-am cerut s\ intervin\ `n Pasul Tihu]a, `n Pasul Mestec\ni[ [i `n Pasul Palma numai cu sare [i ei au `mpr\[tiat sare amestecat\ cu nisip”, a spus Popescu. El a ar\tat c\ s-a solicitat ca materialul `mpr\[tiat pentru topirea ghe]ii s\ fie sare, [i nu amestec de sare cu nisip deoarece se `nregistra v=nt puternic, care lua nisipul de pe carosabil. „Pentru noaptea de joi spre vineri trebuia `mpr\[tiat\ doar sare pentru topirea ghe]ii. S-a `mpr\[tiat sare cu nisip, iar cantitatea de sare care ajunge pe carosabil e mult mai mic\ [i efectul acesteia e mult mai mic”, a spus Popescu. El a men]ionat c\ `n noaptea de joi spre vineri nu s-au `nregistrat blocaje pe drumurile na]ionale care traverseaz\ jude]ul Suceava.
Pe de alt\ parte, pre[edintele Consiliului Jude]ean (CJ) Suceava, Gheorghe Flutur, `i ceruse, anterior, prefectului s\ fac\ un comandament la Poiana Stampei privind gestionarea problemei legate de desz\pezirea DN17 `n jude]ul Suceava. Pre[edintele CJ Suceava se declarase profund nemul]umit de felul `n care se ac]ioneaz\ pentru desz\pezire `n jude]ul Suceava, comparativ cu jude]ul Bistri]a – N\s\ud. De altfel, Gheorghe Flutur declarase, ieri, `n conferin]\ de pres\, c\ `i ceruse [efului Direc]iei Regionale Ia[i a CNADNR s\ ia m\suri fa]\ de cei responsabili pentru gestionarea deficitar\ a situa]iei la limita cu jude]ul Bistri]a – N\s\ud. (Dan PRICOPE)

Vezi si

9 percheziții la Suceava și Zvoriștea, la traficanți de țigări. Trei bărbați au ajuns în arest

Pe 20 ianuarie 2023, polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice – Biroul …

No comments

 1. Romania nu a scapat de comunism! Din cate se pare domnii de la conducerea judetului , dau dovada de astfel de practici. E trist pentru anul 2010! Daca tot vroiau sa caute un vinovat , macar trebuiau sa faca o ancheta , care sa demonstreze . Poate e vinovat cel care a semnat contractul de aprovizionare cu material antiderapant… Motivul e absurd, PDL vrea sa cucereasca judetul. Asta este! Bun venit in Romania !

 2. Problema e foarte simpla:
  -dai sare omori drumul in cativa ani, faci economii pe termen scurt
  -dai clorura de calciu, ai drumul 15 ani, economiile in timp sunt importante.
  Oricum nu cred k seful de sectie de la Campulung are o putere decizionala atat de mare incat sa decida materialul cu care se actioneaza. Probabil altii au semnat contracte din punctul asta de vedere. Zic si eu, nu stiu.

 3. Corecta a fost mentiunea anterioara.De unde si pana unde prefectul si cu presedintele CJ se pricep la drumuri.As vrea aceasta solutie sa o aplice la ei in curte(oare au casa?)
  Cred ca este o intimidare, sunt jocuri de culise care urmaresc alte lucruri.
  Pe domna Sef de Sectie am cunoscut-o personal si cred ca merita tot respectul pentru profesonalismul de care a dat dovada pana in prezent.

 4. Cam de mult sunt disfunctionalitati pe acest traseu pe cat de important pe atat de dificil dar e bine ca in sfarsit acestea sunt recunoscute.Cat priveste materialul cu care trebuie intervenit este jalnic ca inca unii au o parere iar altii alta… stiut fiind ca sarea din dezapeziri din Romania este inamicul nr.1 al drumurilor,dar nu ne schimbam mentalitatea si nici ….tehnologia,cu toate ca materialul inofensiv pana la -20 grade Celsius ramane clorura de calciu…in rest ramane de vazut…

 5. In sfarsit aud si eu acum ca s-a cerut interventia DOAR CU SARE! Este extraordinar, ne-am saturat sa ne arunce piatra pe masini, vrem sa se intervina asa cum se face in EUROPA unde nu vezi nisip si piatra aruncata pe sosele. Ne distrug masinile si lor nu le pasa. BRAVO DOMNULE PREFECT, DACA RESUSITI SA II FACETI SA NU MAI ARUNCE SU PIATRA SI NISIP VA MULTUMIM. P.S. IARAN TRECUTA MERGEA PRIN PASUL TIHUTA SI IN JUDETUL SUCEAVA ERA JALNIC, IAR IN BISTRITA SOSEAUA ERA FOARTE CURATA. STITI DE CE? EI INTERVENEAU CU ALTE SOLUTII , NU CU NISIP SI PIATRA.

  • Apropos de drumuri

   Domnule prefect, soluţiile saline atacă asfaltul. Acestea topesc zăpada, iar îngheţurile şi dezgheţurile repetate slăbesc structura asfaltului, care se macină. Cel mai probabil, in urma actionarii cu sare rigolele si zidurile de sprijin vor fi distruse. Daca doriti drumuri bune pentru viitor, mariti numarul vehiculelor de deszapezire sau actionati cu clorura de calciu. Doamna Dranca a actionat foarte responsabil , demiterea ei s-a facut absolut degeaba. SAREA INAMICUL NR 1 al drumurilor.