Sunday , September 25 2022

Prefectul Constantin Harasim şi subprefectul Atanasă Nistor, instalaţi oficial la cârma deconcentratelor judeţului Suceava

Ceremonia a fost oficiată de subsecretarul de stat Florea Oprea, chestor şef, reprezentant al ministrului Afacerilor Interne, Gabriel Oprea. Schimbul oficial de atribuţii între Constantin Harasim şi fostul prefect Florin Sinescu s-a petrecut chiar în ziua în care acesta din urmă şi-a serbat ziua de naştere

 investire prefect harasim [800x600]


Ieri, începând cu ora 11, la Palatul Administrativ al judeţului Suceava a avut loc instalarea oficială şi depunerea jurământului a noilor înalţi funcţionari publici care au preluat funcţiile de prefect, respectiv suprefect ai judeţului nostru. Cel care a dat citire hotărârilor de guvern de dezinvestire a predecesorilor şi respectiv de investire a noilor conducători ai serviciilor descentralizate judeţene şi tototdată reprezentanţi ai guvernului în teritoriu, a fost subsecretarul de stat chestor şef Florea Oprea, din partea Ministerului Administraţiei şi Internelor, Gabriel Oprea. Chestorul Oprea a atras atenţia auditoriului că la astfel de ceremonii participanţii trebuie să stea în picioare, invitaţie la care majoritatea auditoriului s-a conformat.
Subprefectul nou investit, Atanasă Nistor, a dat garanţii că va face treabă bună, mulţumind fostului prefect, Florin Sinescu, a cărui zi de naştere s-a întâmplat să fie chiar ieri, în ziua dezinvestirii oficiale, dar şi preşedintelui Consiliului Judeţean, Ioan Cătălin Nechifor, prezent de asemenea la ceremonie.
Prefectul nou instalat, Constantin Harasim a garantat după depunerea jurământului că se va ridica la cerinţele funcţiei, a mulţumit predecesorului Sinescu şi a dat garanţii că că va acţiona cu transparenţă pentru asigurarea legalităţii actului guvernamental în judeţul Suceava, în serviciile deconcentrate şi în administraţia publică din judeţ.
Fostul prefect, Florin Sinescu a făcut o succintă trecere în revistă a activităţii sale în cei aproape trei ani în care a funcţionat ca prefect al judeţului, cu mulţumirile aferente concluzionând că “Dumnezeu are o lecţie pentru fiecare. Am învăţat-o şi mă pregătesc pentru examen”.
Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Ioan Cătălin Nechifor, a transmis de asemenea un mesaj de încurajare către prefectul şi subprefectul nou numiţi, mulţumindu-i de asemenea lui Florin Sinescu pentru activitatea depusă.
Chestorul şef Florea Oprea a explicat apoi că administraţia presupune prezenţa permanentă în mijlocul comunităţii şi în interesul cetăţeanului iar ordinu transmis prin intermediul său de ministrul Gabriel Oprea către prefectul Harasim şi suprefectul Nistor este să îşi facă datoria ca la carte, să respecte, să cunoască şi să aplice legea. “Eficienţă şi transparenţă în administraţia publică, pro-europeană, în echipă”, a concentrat subsecretarul de stat mesajul ministrului Gabriel Oprea.
Ultimul care a luat cuvântul la ceremonia de ieri a fost deputatul PNL Stefan Alexandru Băişanu, care a transmis, după felicitările adresate noilor înalţi funcţionari publici investiţi mulţumiri personale fostului prefect Florin Sinescu, iar auditoriului un citat din Albert Camus şi un altul din Tudor Muşatescu, citite amândouă de pe smartphone. Dacă primul nu a fost prea bine auzit, cel de-al doilea a sunat cam aşa: “unii salută cu pălăria, alţii cu spinarea”.
La investire au mai fost prezenţi, pe lângă şefii de servicii deconcentrate, mai ales cei cu atribuţii oarecum militare, veniţi în uniforme şi parlamentari. A  fost prezentă senatoarea PNL Steliana Vasilica Miron, deputaţii  PNL Sanda Maria Ardeleanu, Ioan Bălan, Stefan Alexandru Băişanu dar şi deputatul minorităţii poloneze, Ghervazen Longer. (Neculai ROSCA)
 

Vezi si

 Șomuz și Foresta și-au împărțit punctele în derbyul local de la Fălticeni

Șomuz și Foresta și-au împărțit punctele în primul derby sucevean din actuala ediție de campionat …