Sunday , September 19 2021

Prefectul cere primăriilor să facă verificări, împreună cu asociațiile de proprietari, la toate blocurile de locuințe

Solicitarea vine în urma cazului înregistrat la blocul din Şcheia, la care acoperișul mansardei a fost luat de vânt, iar circa zece apartamente au fost inundate  

Prefectul de Suceava, Iulian Cimpoeșu, a transmis, luni, tuturor primăriilor din județ o adresă prin care solicită ca acestea să desfășoare împreună cu comitetele locale pentru situații de urgență și asociațiile de proprietari, unde este cazul, verificări la blocurile de locuințe proprietate publică sau privată. Aceste verificări vor avea în vedere analizarea documentațiilor tehnice care au stat la baza realizării fațadelor exterioare, a învelitorii, precum și a executării construcțiilor de mansardare, dar și verificarea în teren a stării fațadelor exterioare, a învelitorii, precum și a mansardelor de la blocurile de pe raza localității respective.

Demersul prefectului este în contextul unui caz încă nu pe deplin rezolvat și clarificat, produs în urmă cu două săptămâni, când acoperișul unei mansarde de la un bloc situat la limita dintre municipiul Suceava și comuna Şcheia (pe raza administrativă a acesteia din urmă) a fost luat de vânt, iar circa zece apartamente au fost inundate de ploi. Prefectul a menționat că a dispus aceste verificări ținând cont de fenomenele meteorologice periculoase din ultima vreme – vânt și precipitații ce depășesc valorile înregistrate în mod normal în zona județului. „Această activitate este necesară pentru a preveni eventualele situații de urgență ce pot fi generate ca urmare a fenomenelor meteorologice periculoase, precum și pentru a preîntâmpina înregistrarea de victime sau de pagube materiale”, se arată într-un comunicat al Prefecturii Suceava. Sinteza verificărilor efectuate, precum și măsurile dispuse vor fi comunicate Instituției Prefectului – Județul Suceava. În sursa citată se mai arată că dacă vor fi constatate deficiențe tehnice majore primăriile se pot adresa Inspectoratului de Stat în Construcții Suceava, pentru a obține îndrumare tehnică de specialitate. (D.P.)

Vezi si

Ministrul de Interne: Incidentul de la Suceava, de neînţeles; cei care exploatau masa lemnoasă acolo o făceau legal

Ministrul de Interne, Lucian Bode, apreciază că incidentul de la Suceava, unde doi jurnalişti şi …