Thursday , April 8 2021

Poveste cumplită: 14 câini și 3 pisici preluați de la o femeie din Mușenița care-i ținea închiși în casă, într-o mizerie cruntă

Pe 25 februarie 2021, la nivelul Postului de Poliție Mușenița a fost înregistrată o petiție prin care sesizează faptul că S. Niculina, de 64 ani, din comuna Mușenița, sat Băncești, deține mai multe animale, respectiv câini și pisici în condiții improprii.

Având în vedere cele sesizate, în data de 03 martie 2021, polițiștii din cadrul Postului de Poliție Mușenița împreună cu un inspector din cadrul Direcției Sanitare Veterinare Suceava – Circumscripția Siret, reprezentanții Asociației „Casa lui Patrocle” și un reprezentant din cadrul Primăriei comunei Mușenița, s-au deplasat la locuința persoanei reclamate, constatând faptul că cele sesizate se confirmă, aceasta deținând în interiorul locuinței  sale mai mulți câini și pisici în condiții improprii. S.Niculina care locuiește împreună cu animalele în condiții insalubre, a declarat faptul că este depășită de situație, nemaiavând spațiu pentru adăpostirea animalelor și resurse financiare pentru a le asigura hrana, fiind de acord cu predarea animalelor deținute Asociației „Casa lui Patrocle”.

“Femeia din această poveste nu trebuie blamată, ci ajutată. Intențiile ei au fost dintre cele mai bune, doar că nu a știut cum să ajute aceste animale. Suntem convinși că dacă acei câini ar fi rătăcit prin sat, se găsea cineva care să-i gonească, să-i otrăvească, să-i calce cu mașina, sau ar fi fost ignorați și înfometați până deveneau o mână de oase. Nu ne-am dus să judecăm, nici să blamăm, nici să aruncăm cu pietre, ci ne-am dus să ajutăm.

Toți câinii stăteau închiși într-o cameră. Ferestrele erau bătute în cuie. În acea cameră traiau, dormeau, mâncau, se înmulțeau. Nu, nu ieșeau niciodată afară, după spusele femeii de teamă să nu-i piardă. Două sau trei femele cu lactație, însă fără pui, toți au murit. Altele gestante. Absolut toți câinii cu demodex și râie, la fel și pisicile. Intr-o anexă zăceau cadavrele. Ținem să precizăm din start că biata femeie ne-a dat animalele de absolut bună voie, fiind ea însăși convinsă că nu le poate oferi un minim de trai decent.

Am preluat 14 câini și trei pisici. Absolut toți bolnavi, mai mult sau mai superficial. Am avut sprijinul total al autorităților. DSV Siret, Poliție. Am incercat să contactăm primarul din Băncești, n-am reușit, însă la fața locului primăria a trimis un reprezentant al direcției de asistență socială. Se pare că nu cunoșteau cât de gravă este situația acestei femei, însă am obținut promisiunea verbală că se vor implica urgent. I-am rugat să înceapă cu o curățenie generală în gospodărie, să ridice cadavrele, și cu tot ce știu că le prevede fișa postului”, spun cei de la Casa lui Patrocle.  (O.S.)

Vezi si

Spitalul Județean Suceava face de mâine teste PCR, contra cost

Valoarea unei astfel de investigații este de 250 de lei Conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă …