Saturday , December 2 2023

Ponta pariază că Flutur o va susţine pe Udrea la prezidenţialele de anul viitor

SEMINARUL NATIONAL DE TURISM - GURA HUMORULUI

Premierul a declarat, la Suceava, despre liderii PDL Vasile Blaga şi Gheorghe Flutur că sunt „lingăi”, despre Elena Udrea a spus că ar fi un politician mai bun dacă ar înţelege cât de important este să îşi petreacă zilele libere cu familia. Iîn ce îl priveşte pe Traian Băsescu, premierul a spus ca are tupeu să îl sune pe medicul căruia i-a făcut dosar penal, l-a acuzat că a greşit răspunzând pe un ton extremist Ungariei şi că, oricum, Cotroceniul este în prezent laboratorul de campanie al Elenei Udrea

Premierul României, Victor Ponta, a lansat mai multe atacuri destul de dure la adresa adversarilor politici din zona de dreapta a eşicherului politic, făcând mai multe afirmaţii în cadrul unei conferinţe de presă care a avut loc la Suceava, ţintele sale fiind Gheorghe Flutur, Vasile Blaga, dar mai ales Elena Udrea şi Traian Băsescu. Din punctul de vedere al premierului, separarea acestora este doar temporară, el lăsând să se înţeleagă că primii doi vor ajunge la o formă de înţelegere pentru a susţine proiectul politic al Elenei Udrea, aceasta fiind sprijinită de Traian Băsescu pentru a candida la alegerile prezidenţiale.
Victor Ponta a declarat, într-o conferinţă de presă, la Suceava, că Elena Udrea va candida la prezidenţiale din partea partidului lui Băsescu şi va susţinută de liderii PDL – preşedintele Vasile Blaga şi secretarul general Gheorghe Flutur. „Va candida din partea partidului lui Băsescu, nu ştiu care va fi acela”, a declarat liderul naţional al PSD, premierul Victor Ponta. El a adăugat, cu o uşoară ironie, că îşi doreşte ca Elena Udrea să candideze. „In mod sigur Blaga şi Flutur o vor sprijini. Fac pariu cu dumneavoastră aici. Cu Blaga şi Flutur în staff-ul electoral”, a spus Victor Ponta. El i-a calificat pe cei doi ca fiind „lingăi”. „Lingăi mai mari decât ei nu găsiţi”, a mai adăugat premierul.
Cele mai multe atacuri ale premierului au fost îndreptate, însă, către Elena Udrea şi Traian Băsescu. Printre altele, premierul a ţinut să îi dea o replică acidă faţă de acuzaţiile pe care Elena Udrea le-a făcut cu privire la perioada cât el a fost în concediu. Astfel, premierul a spus că este problema Elenei Udrea unde îşi face concediul, dar că dacă ar avea un soţ şi copil ar înţelege cât de important este să îţi petreci timpul alături de familie vreo zece zile. „Elena Udrea ar fi un politician mai bun dacă va înţelege acest lucru”, a conchis Victor Ponta.
Pe de altă parte, premierul susţine că Administraţia Prezidenţială s-a transformat în echipa de campanie a Elenei Udrea. „Cotroceni nu mai există ca preşedinţie. Cotroceni este o echipă de campanie pentru doamna Udrea la prezidenţiale. Le urez succes”, a precizat Victor Ponta. Totuşi, faţă de Traian Băsescu el a avut de făcut mai multe reproşuri, unul din acestea fiind faptul că a avut multă „nesimţire” şi „tupeu” ca să îl sune pe medicul Brădişteanu să se ocupe de autointitulatul rege al ţiganilor Cioabă, arătând că tot „Traian Băsescu i-a făcut medicului respectiv un dosar penal”.
De asemenea, Victor Ponta l-a acuzat pe Traian Băsescu de faptul că a greşit că a răspuns pe un ton extremist Ungariei, în opinia sa aceste declaraţii nu trebuie să fie ale unui şef de stat pentru că sunt „abe-rante”. Din punctul de vedere al lui Victor Ponta, convocarea ambasadorului României la Budapesta a fost făcută pentru că Traian Băsescu a procedat exact cum a vrut Guvernul Ungariei şi anume făcând declaraţii pe care premierul le-a calificat ca „iresponsabile”. (Dan PRICOPE)

Vezi si

Cod galben de vânt puternic în vestul județului Suceava. Vremea intră într-un proces de răcire semnificativă

 Meteorologii au emis două alerte cod galben de vânt puternic, valabile în aproape jumătate de …