Sunday , June 26 2022

“Ponta, fii drăguţ, treci şi pe la Rădăuţi”

Mesajul a fost transmis premierului Victor Ponta de către deputatul liberal Ioan Bălan, care l-a preluat de la rădăuţenii care nu au de unde să obţină o autorizaţie de construire, fiindcă secretarul ce ţine locul primarului suspendat are voie să semneze doar statele de plată şi, din când în când, “câte un certificat de deces”

 balan 23 iul 2015 [800x600]


Deputatul PNL Ioan Bălan, secretar regional al Partidului Naţional Liberal consideră că singura entitate politică responsabilă pentru situaţia de la Primăria Rădăuţi, acolo unde un secretar interimar are doar posibilitatea de a semna statele de plată pentru salariile angajaţilor şi nimic mai mult, o poartă chiar Partidul Social Democrat, aflat la guvernare şi care, prin consilierii săi, a făcut tot ce au putut pentru desfiinţarea administraţiei publice locale din municipiu. Ioan Bălan a arătat ieri într-o conferinţă de presă că activitatea primăriei rădăuţene este blocată, iar cetăţenii nu înţeleg cui trebuie să “mulţumească” pentru acest lucru. De ce sunt determinaţi să plătească taxe şi impozite iar atunci când merg la primărie şi cer un aviz ori o autorizaţie pentru ceva ce doresc să construiască pe proprietatea lor, nimeni nu vrea  să semneze iar dacă fac ceva pe cont propriu, sunt în afara legii. “PSD Rădăuţi este cel care a boicotat Consiliul Local Rădăuţi, cu complicitatea fostului prefect al judeţului Suceava. Sute de cetăţeni din municipiul Rădăuţi nu pot începe nicio investiţe, nici măcar nu pot face o cerere de autorizare, fiindcă nu au în faţa cui să o depună. Nu există persoane abilitate în acest sens. Plus că proiectele de investiţii în municipiul Rădăuţi sunt toate blocate”, a declarat Ioan Bălan care a spus că mai multe zeci de persoane din oraşul bucovinean au venit la Suceava, la cabinetul său parlamentar pentru a se plânge de faptul că nimeni nu le ascultă păsurile la nivelul administraţiei publice rădăuţene.
El a mai arătat că secretarul de acum al Primăriei Rădăuţi  nu are altă putere decât aceea  de a semna statele de plată ale angajaţilor şi “din când în când, câte un certificat de deces”. Ca atare, Ioan Bălan consideră potrivit ca preşedintele PSD al Consiliului Judeţean Suceava să ceară primului ministru Victor Ponta să vină să clarifice situaţia de la Rădăuţi. El a reamintit că în urmă cu ceva ani exista un slogan al social democraţilor care ar putea fi revitalizat: “Ponta, fii drăguţ, treci şi pe la Rădăuţi”. (N.R.)

Vezi si

Tot felul de ghicitoare și clarvăzătoare încă își mai încearcă norocul printre suceveni

Evenimentele religioase, culturale și artistice care se desfășoară de Zilele Sucevei generează un sentiment de …