Tuesday , December 6 2022

#abiaincepe. PONTA A DEMISIONAT SI A DEPUS MANDATUL GUVERNULUI

ponta

Victor Ponta își depune demisia. Liviu Dragnea a făcut anunțul în această dimineață.

 “Incepand cu ziua de astazi imi depun mandatul de prim ministru si implicit pe cel al Guvernului Romaniei”, a anuntat miercuri premierul Victor Ponta.“Am obligatia sa constat supararea legitima care exista in cadrul societatii si dorinta legitima de a avea responsabilitati mai mari decat patronii unei firme. Nu cred ca este corect sa las aceasta responsabilitate nici pe seama celor care au fost pe teren. Nu ma bat cu oamenii, cred ca ar fi o mare greseala si am avea toti de suferit”, a afirmat primul ministru.”Sper ca depunerea mandatului meu si a guvernului sa satisfaca cererile protestatarilor.”
“Pana la formarea unui nou guvern vom asigura interimatul. La ora 4 vom avea o sedinta de guvern ca sa le multumesc tuturor colegilor si sa asiguram tranzitia catre un nou guvern.”
“Cei care speculeaza politic acest moment vor plati scump”, a mai spus premierul demisionar.

Liviu Dragnea e cel care a anuntat demisia lui Ponta. „Noi ne-am asumat împreună niște principii la Congres, am stabilit că producem o ruptură totală de trecut, care înseamnă și o ruptură totală de vechiul mod e a face politică. Am stabilit că facem politică pentru oameni și a face politică pentru oameni înseamnă că nu trebuie să fii surd sau orb atunci când oamenii își strigă nemulțumirea”, a spus Liviu Dragnea, președintele PSD.
„Am înțeles că unii parteneri de-ai noștri nu doresc să își asume nicio responsabilitate și nu înțeleg că nu se mai poate face politică rupți de societate sau de ceea ce cer oamenii în toată societatea. Dacă ei nu își asumă, primul ministru a hotărât să își depună mandatul pentru că nu se mai poate continua așa. O să avem o întâlnire în Coaliție. Imediat după această declarație o să îi sun pe colegii noștri din Coaliție să ne vedem la ora 1 (13.00, n.r.), să ne vedem cu primul ministru și să stabilim împreună care este calea de urmat”, a mai spus liderul PSD.
„Am obligația să constat supărarea legitimă care există în cadrul societății. Oamenii simt nevoie de mai mult și ar fi o greșeală din partea mea să ignor acest lucru”, a declarat Victor Ponta.
„Societatea vrea altceva”, a spus Liviu Dragnea. Vicepremierul a mai spus că Victor Ponta va rămâne în funcție până se va găsi un înlocuitor.
25.000 de români au protestat aseară în stradă și i-au cerut demisia lui Victor Ponta, lui Gabriel Oprea și Cristian Popescu Piedone.
„Pentru mine este o surpriză, nu mă așteptam. Eh, m-a suprins plăcut. Și-a dat demisia acum, după demonstrația de aseară”, a spus Cristian Tudor Popescu, într-o intervenție telefonică la Digi24.

Vezi si

Cum îi putem sprijini pe sucevenii evacuați în urma exploziei de ieri

Prefectul Alexandru Moldovan a anunțat ieri modalitățile prin care pot fi sprijinite financiar sau cu …