Friday , December 2 2022

Pompiliu Bota, lăsat în libertate şi de magistraţii Tribunalului Suceava

Judecătorii Tribunalului din Suceava au respins recursul înaintat de Parchetul de pe lângă Judecătoria Suceava prin care se dorea arestarea preventivă a inculpatului Pompiliu Bota. Acesta este acuzat că a înfiinţat un barou de avocaţi, copie a baroului tradiţional şi prin intermediul căruia mai multe persoane au exercitat ilegal meseria de avocat 

Magistraţii Tribunalului din Suceava au respins ca nefondate recursurile înaintate de Parchetul de pe lângă Judecătoria Suceava şi a inculpatului Pompiliu Bota împotriva încheierii pronunţate de Judecătoria Suceava în data de 29 iunie 2013, prin care s-a respins propunerea de arestare preventivă a inculpatului Pompiliu Bota cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor de asociere în vederea săvârşirii de infracţiuni şi de complicitate la înşelăciune, fiind luată împotriva sa măsura preventivă a obligării de a nu părăsi ţara pe o perioadă de 30 de zile.
Amintim că în data de 28 iunie a.c., procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava au efectuat 36 de percheziţii în Bucureşti şi în judeţele Botoşani şi Suceava, într-un dosar în care a fost începută urmărirea penală faţă de 20 de persoane. Potrivit anchetatorilor, persoanele vizate în acest dosar, suspectate de asociere în vederea comiterii de infracţiuni, înşelăciune şi exercitarea fără drept a unei profesii, au profesat ca avocaţi timp de mai mulţi ani, fără a avea acest drept. Procurorii Parchetului Judecătoriei Suceava au început, în urmă cu o lună, urmărirea penală împotriva a cinci avocaţi din Baroul Bota, barou înfiinţat de Pompiliu Bota, care sunt acuzaţi că “au acordat în mod repetat asistenţă juridică specifică profesiei de avocat, contracte de asistenţă judiciară, reprezentare în faţa instanţelor şi a organelor de urmărire penală, consultanţă şi cereri cu caracter juridic, fără a avea calitatea de avocat dobândită în condiţiile legii şi folosind fără drept denumirile şi însemnele specifice profesiei de avocat”. (Constantin ZUZEAC)

Vezi si

Filtre rutiere și controale făcute de polițiști în pub-uri și săli de jocuri din Vicovu de Sus

Având în vedere evoluţia situaţiei operative  la nivelul zonei de competență a Poliției Orașului Vicovu …