Wednesday , February 8 2023

Pompierii suceveni, chemați să intervină la trei incendii provocate de cabluri defecte sau de scurtcircuite

 Militarii Detașamentului de Pompieri Fălticeni, împreună cu lucrători ai SVSU Cornu Luncii, au intervenit intervenit țn noaptea de sâmbătă spre duminică cu patru autospeciale de stingere, pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit într-o gospodărie din satul Băișești, comuna Cornu Luncii. La sosirea echipajelor, ardea o anexă gospodărească cu posibilități de propagare la o altă anexă și la casa de locuit. Au ars anexa gospodărească, construită din lemn, pe o suprafață de aproximativ 100 de metri pătrați. Au mai ars aproximativ 1 metru cub lemn de foc și circa 1 tonă cereale. Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost de natură electrică (scurcircuit).  Incendiul a fost lichidat la ora 2:45, iar pompierii au salvat construcția anexa și casa de locuit din proximitate.

Duminică, în jurul prânzului, militarii Detașamentului de Pompieri Rădăuți au intervenit cu trei autospeciale de stingere și o ambulanță SMURD B2, pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit la o locuință din municipiul Rădăuți (Calea Cernăuți). La sosirea echipajelor, ardeau bunuri din interiorul unei case de locuit, cu pericol de propagare la întreaga locuință dar și la construcțiile învecinate. Au ars bunuri din interiorul locuinței și astereala din lemn a acoperișului, pe o suprafață de aproximativ 120 de metri pătrați. S-au degradat pereții și planșeul podului, elemente de tâmplărie din termopan și lambriu din lemn. Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost efectul termic al curentului electric, generat de un cablu electric defect sau deteriorat.  Incendiul a fost lichidat la ora 15:50, iar pompierii au salvat restul casei de locuit și construcțiile învecinate.

În noaptea de duminică spre luni, militarii Detașamentului de Pompieri Câmpulung-Moldovensc, împreună cu lucrători ai SVSU Moldovița și Vatra Moldoviței, au intervenit cu cinci autospeciale de stingere și o ambulanță SMURD B2, pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit într-o gospodărie din localitatea Vatra Moldoviței. La sosirea echipajelor, ardeau acoperișul casei de locuit și o anexă (corp comun) cu posibilități de propagare la întreaga locuință și la anexele învecinate. Au ars acoperișul casei de locuit pe o suprafață de aproximativ 80 de metri pătrați, o terasă construită din lemn, pe o suprafață de aproximativ 20 de metri păatrați și alte bunuri. S-au degradat învelitoarea din tablă a acoperișului, instalația electrică, fântana din curte și o parte gardului ce delimitează proprietatea. Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost efectul termic al curentului electric, generat de un cablu electric defect sau deteriorat.  Incendiul a fost lichidat la ora 03:25, iar pompierii au salvat restul casei de locuit și anexele învecinate.

 

Vezi si

Un elev al Școlii Militare de Subofițeri de Jandarmi Fălticeni a returnat o borsetă cu bani găsită pe stradă

În data de 6 februarie a.c., în jurul orei 19.30, Ionuț-Eduard, elev al Școlii Militare …