Sunday , September 24 2023

Pompierii Detaşamentului Vatra Dornei au câștigat etapa judeţeană a Concursurilor Serviciilor Profesioniste pentru Situaţii de Urgenţă – ediţia 2023 (FOTO)

Vineri, 9 iunie a.c., cei mai buni pompieri militari suceveni s-au confruntat în cadrul etapei judeţene a Concursurilor Serviciilor Profesioniste pentru Situaţii de Urgenţă – ediţia 2023.
Probele de concurs au fost identice cu cele ale competiţiilor internaţionale de profil, organizate de Comitetul Internaţional de Prevenire şi Stingere a Incendiilor, şi anume: Scara de fereastră, Pista cu obstacole pe 100 m, Ştafeta 4×100 m şi Realizarea dispozitivului de intervenţie la motopompă, probe reliefate prin prestaţii contracronometru.
La start s-au prezentat echipajele celor cinci detaşamente de pompieri din judeţ, respectiv Suceava, Fălticeni, Rădăuţi, Câmpulung Moldovenesc şi Vatra Dornei.
Prima probă a concursului – Scara de fereastră – s-a desfăşurat la sediul Detașamentului de Pompieri din municipiul Suceava, iar restul probelor s-au disputat pe stadionul Areni, din aceeaşi localitate.
La finalul competiţiei, clasamentul a fost următorul:
Proba Scara de fereastră – individual:
locul I – plt.adj. Sergiu Avasiloaei (Detașamentul Suceava),
locul II – plt.adj. Radu Cîrnu (Detașamentul Vatra Dornei) şi locul III – plt.adj. Cătălin Chiriluș (Detașamentul Vatra Dornei).
La echipe, aceeaşi probă a fost câştigată de Detaşamentul Suceava, urmat de Detaşamentele Vatra Dornei și Câmpulung Moldovenesc.
Proba Pista cu obstacole – individual:
locul I – plt.maj Andrei Petriceanu (Detaşamentul Vatra Dornei),
locul II – plt. Eusebiu Graur (Detaşamentul Vatra Dornei ) şi locul III – plt. Sergiu Buznean (Detaşamentului Rădăuți).
La echipe, podiumul a fost ocupat, în ordine, de subunităţile din Vatra Dornei, Fălticeni și Câmpulung Moldovenesc.
La proba Ştafeta 4x100m, pe locul I s-au clasat pompierii din Vatra Dornei , urmaţi de colegii lor din Rădăuți şi Suceava.
Proba care a constat în Realizarea dispozitivului de intervenţie la motopompă a fost adjudecată de echipa din Suceava, celelalte locuri de pe podium revenind, în ordine, Detaşamentelor Câmpulung Moldovenesc și Rădăuți.
Clasamentul general:
Locul I – Detaşamentul Vatra Dornei
locul II – Detaşamentul Suceava
locul III – Detaşamentul Câmpulung Moldovenesc
locul IV – Detaşamentul Fălticeni
locul V – Detaşamentul Rădăuți.
”Competiţia de la acest nivel constituie un prilej pentru selecţia celor mai buni pompieri militari suceveni, care vor forma lotul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Bucovina” al judeţului Suceava ce va participa la etapa zonă (interjudețeană) a concursurilor Serviciilor Profesioniste pentru Situaţii de Urgenţă”, se arată într-un comunicat transmis de ISU Suceava.

Vezi si

Biroul Electoral Permanent va funcționa în afara municipiului Suceava

Prefectura a reluat „în regim de urgență” procedura de identificare a unor spații, inclusiv aparținând domeniului …