Tuesday , March 5 2024

Pomenirea ÎPS Pimen, cu trei zile mai devreme de împlinirea a doi ani de la trecerea la cele veșnice

Luni, 16 mai 2022, la prăznuirea Sfinților Cuvioși Sila, Paisie și Natan de la Sihăstria Putnei, va avea loc la Mănăstirea Sihăstria Putnei și Slujba Parastasului pentru Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Pi­men, la doi ani de la trecerea sa la cele veșnice.

Obștea Mănăstirii Sihăstria Putnei anunță că sunt așteptați cu drag toți cei care l-au cunoscut și prețuit pe Înaltpreasfințitul și care doresc să înalțe calde rugăciuni pentru sufletul celui ce a fost numit, pe bună dreptate, „părintele întregii Bucovine”. Programul evenimentului începe la ora 9:00 cu Sf. Liturghie arhierească urmată la ora 11:00 de slujba Parastasului, iar la ora 12:00 de Agapa frățească.

Pe de altă parte, un muzeu memorial încă se lasă așteptat. Despre această inițiativă au făcut referire credincioși suceveni care i-au solicitat printr-o scrisoare adresată arhiepiscopului Sucevei și Rădăuților, ÎPS Calinic. „Am o durere pe suflet atât eu, cât și mai mulți fii duhovnicești ai eparhiei pe care o păstoriți. Ce s-a întâmplat cu toate lucrurile ce i-au aparținut vrednicului de pomenire Pimen Arhiepiscopul, părintele nostru? Atât eu, cât și mai mulți fii ai eparhiei am vrea tare mult să existe un muzeu sau un spațiu amenajat în memoria părintelui nostru Arhiepiscop, având în vedere și împlinirea a 2 ani de la trecerea la cele veșnice a Părintelui Arhiepiscop Pimen”, i-au scris credincioșii arhiepiscopului Sucevei și Rădăuților.

Răspunsul nu s-a lăsat așteptat, ÎPS Calinic precizând în cadrul rubricii „Răspunsul Ierarhului” că „lucrurile personale ale Înaltpreasfințitului Părinte Pimen se află în căsuța sa de la Sihăstria Putnei” și că el a inițiat, personal, la Sihăstria Putnei un muzeu „în memoria vrednicului de pomenire Părinte Arhiepiscop Pimen, dar, din păcate, din lipsă de fonduri, încă nu au început lucrările”. Adăugând despre acest proiect că este unul „foarte generos”, chiriarhul și-a exprimat speranța că se va realiza. (D.P.)

Vezi si

Primăria Suceava intenționează să acceseze noi fonduri elvețiene

Ion Lungu, primarul municipiului Suceava, a anunțat că, după ce a participat la Forumul organizat …